söndag, maj 10, 2020

Hur ska man någonsin ...


.. kunna lita på SMHI:s prognoser? Nu har de ju plötsligt haft helt rätt!!! Och det för första gången på ... ja, jag vet inte när.

Här har vi vant oss vid att kunna strunta i alla vädervarningar, för det har aldrig blivit något allvarligt. Eller uppleva halvstorm, när SMHI tigit som muren om vind överhuvudtaget.

Nåja - lite fel verkar de ha även denna gång. Det smala snövädret som skulle svepa över oss från väster mot öster - smalt som ett snöre - ska nu passera från söder till norr på längden, liksom. Inte klart förrän någon gång ikväll.

Jag oroar mig inte särskilt mycket, bara vi kommer oss hem med våra nya sommardäck imorgon.

Jag oroar mig mer för hur vårfåglarna, som ser lite vilsna ut ( - Var finns alla goda insekter. Hur ska jag hitta några saftiga larver under snön?) där de sitter på utkik från en gren. Har du sett en sädesärla pulsa i snö förut? Det har jag.

Det bästa med dagens väder är väl att varenda uthostad, eller utnyst virus kommer att slås knock-out av en snöflinga och död falla till marken.

Alltid något!

Vattenkannan vänder ryggen till och surar. Känner sig obehövd.

*****


2 kommentarer:

Anonym sa...

Såg en vilsen humla häromdan och hoppades den skulle hitta till nån penséplanta. Vid stugan landade en nässelfjäril på altanen så där ställde jag ut ett fat med sockerlösning under tak. Kanske den hittar dit. Sånt här väder är ju vanligt majväder men nu längtar vi efter sol och lite värme! ellem

Bert Bodin sa...

@ ellem

Någon humla har jag ännu inte siktat. Men en nässelfjäril lyckades jag nästan fotografera härom dagen, inne i stan.

Jag gillar ju snö. Men hellre i november, december än nu, då den i alla fsll inte ksn användas till skidåkning t.ex.