söndag, maj 24, 2020

Naggande god

Jag har en liten släkt. Det är välkänt. Tre kusiner är mitt maximum. Jag har ju givetvis systerdöttrar och -söner, men skaran i min egen och svunna generationer ser ut som på den bild som min kusin Göran skickade till mig idag.

Den prydliga samlingen består av (från vänster till höger) Margareta, kusin, Inger och Eva-Britt, mina systrar. I främre raden syns kusin Göran, Bert och kusin Lena (syster till Göran).

Det är allt. Hela kusinskaran. Tre stycken har jag, alltså.

Hur många har du?


*****

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Du är dig väldigt lik, Bert! Och tänk, att du är så mycket ljusare än dina systrar!
Själv har jag tjugofyra kusiner.
Jag undrar hur många mamma hade - enbart hennes pappa hade väl tolv syskon -

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Det märkliga är att jag har hur många tremänningar som helst. Oräkneliga, eftersom både mamma och pappa hde bortåt 50 kusiner. Vardera!!!

Jag var en rikti lintott när jag var ännu yngre än på bilden.

Anonym sa...

Jag hade 15 kusiner men tre har dött. De flesta har jag kontakt med. Kusinerna blir viktigare när föräldragenerationen är borta. I alla fall att man har någorlunda kolla på varandra. ellem

Bert Bodin sa...

@ ellem

Två av dem har jagrätt bra koll på. Springer på en av dem på stan då och då. En, Göran, har jag FB-kontakt med. Det var han som skickade bilden. Den tredje är tyvärr allvarligt sjuk och knappt kommunicerbar.

Anonym sa...

Jag har 9 kusiner varav 2 tyvärr gått bort. Ingen kontakt värd att nämna med de som är kvar. Det är via FB med de yngsta de äldre är så pass många år äldre än jag att det bara var ytlig kontakt. Men på FB har jag kontakt med många tremänningar i Piteå med omnejd och det är väldigt trevligt Babsan på jobbet

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Tremänningar har jag som sagt väldigt många av. Men så gott som ingen kontakt med någon av dem. Det handlar om 70-80 personer.

iZac sa...

30 stycken vad jag räknat ihop nu, är nog fler totalt sett... :)

Bert Bodin sa...

@ iZac

Jo, många kussar verkar höra till, när man är av en äldre generation.

😉