onsdag, juli 28, 2021

Oro


Jag behöver inte säga mer.

*****

5 kommentarer:

Monet sa...

Jag håller med dig. Våra sista år i sydfrankrike präglades i hög grad av snabbt insättande förändringar i form av extrema värmeböljor (upp till 40 grader dagar i sträck), rasande skogsbränder, skyfall och översvämningar likt de man nu sett i Tyskland. Snöfall som låg kvar med ovana franska förare som snurrade runt och orsakade enorma olyckor på motorvägarna. Men hettan var värst - den var en stor del av beslutet att flytta tillbaka till Sverige. Igår hade vi 30 grader i Norrtälje och träffade för första gången på nästan 3 år min franska familj med barnbarnen. De bor i Nice och är vana vid varma temperaturer. Men också de besvärades av denna svenska hetta - klibbig och tungandad - trots att vi bor vid havet.

För mig är det obegripligt att folk fortfarande åker till södra Europa i juli då man knappt kan vistas ute dagtid. Eller ännu värre - är på väg att köpa semesterboende därnere utan att ha koll på läget!

Elisabet. sa...

Det är så gräsligt hemskt, så man blir mörkrädd. Och man tänker på alla miljoner människor vilka redan påverkas av allt detta och så går tankarna vidare till barn och barnbarn (själv hinner man väl läggas under jord innan det allra värsta-värsta händer) som ska leva med detta. Jag undrar vad Greta Thunbergs alla belackare säger?

Monica sa...

Väldigt komplicerat när det i studier framkom att 25 stora städer står för 50% av totala koldioxidutsläppen och 23 av dem finns i landet K, de andra två i länder nära. Vad har världen att stå emot med där och inflytandet är troligen noll och lyssnandet på övriga världen troligen noll också. Och hyser inget hopp till nuvarande president i en annan världsdel att han kan få något samarbete. Företrädaren var lite mer hugget.
Det är oroligt och mycket i övrigt också som vi tappat greppet om. Vi tar våra andetag och ett blir det sista. Men bäst att leva medan man lever ...

Monica sa...

... på hugget fast det förstod du säkert:-)

Bert Bodin sa...

@ Monet

Ja, jag håller helt med dig också. Vad har man i sydeuropa att trakta efter under de tre sommarmånaderna. Jag vet inte om jag skulle stå ut med 40 grader. Det är ju rentav farligt för hälsan.

@ Elisabet

Greta Thunbergs belackare tänker nog bara konspiration konspiration konspiration, och går på i förnekelsens ullstrumpor.
Jag undrar när vi får klimatflyktingar till våra gränser.

@ Monica

Där har vi den största utmaningen. Men jag tror inte att Trumps taktik var särskilt konstruktiv heller.