söndag, april 03, 2016

Söndag

Inte har det hänt mycket idag. Men sådana dagar måste också få finnas. Sådär lite småtråkiga, eller egentligen rätt sköna. Dagar utan krav. Där man kan vara trygg i att ta det lugnt och låta nuet lösa tillvaron lite på slump.

Det blev två långa rundor i alla fall. Det är turen bort mot grannområdet, kallat fiendeland, och vidare in mot byn och sedan tillbaka. Den första rundan motsols, eller moturs som det heter nuförtiden. Sedan gofika hemma, lite pyssel. Skidorna putsade och undanlagda för i år. Vi räknar inte med några fler turer, eftersom vi dessutom inte planerar att vara här nästa helg. Blir det något mer skidåkande så blir det utför, och den utrustningen står alltid redo hemma i förrådet.

Långrunda nummer 2 gick medurs. Sol och grant. Träffade på Theo med matte. Förstnämnde är en cool Bernhard Senner, nio år gammal herre med nybotad artros.
 - Han hade så ont och haltade, sa matte. Men sedan lade vi om kosten och han fick glucosamin. Nu är han ny. En helt ny vovve.
Vi klappar om honom och går vidare.

På västra långväggen är det sol och lä. Satt där en stund och njöt. Lyckades faktiskt somna. Två gånger. Vaknade av att huvudet föll framåt. Den där förmågan till tupplur uppskattar jag. Det behövs inte många minuter för att man ska bli precis som Theo: Ny.

Och det blev inspiration till middagen, som blev en kycklinganträttning med medelhavsinfluenser. Vansinnigt gott. Recept? Njae - Det finns inget. Improvisation gällde.
Men okej då:

  • Skär lagom mängd rotselleri och morötter i lämpliga munsbitar. Koka i saltat vatten tills "al dente" och häll av vattnet.
  • Bryn kycklingfilé i likadana munsbitar till fin färg. Krydda.
  • Lägg rotsakerna i lätt smort ugnsform och fördela kycklingbitarna över dem.
  • Klicka krossad tomat i lämplig mängd över anrättningen, liksom skuren purjo, tärnad fetaost och svarta oliver.
  • Sprinkla lite apelsin över allt, och krydda med rosmarin
  • Gratinera i 175 grader i ungefär en kvart.
  • Ät!
Ja - Och sedan fortsatte kvällen med Mästarnas mästare och Springfloden. 
Och lite korsord. 
Och läsning. 
Och bloggande. 

Så ... Här händer ingenting.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ser du Mästarnas Mästare .., ja, varför trodde jag inte det?
Jag tycker att det är två härliga gäng som är med i år .., kanske lite mera tjyv-och-rackartyg med Ferry med, men jo, det ska bli kul att följa dem. Jag tycker såååå bra om det här programmet!

Bert Bodin sa...

Och jag som trodde att du skulle vara förvånad över hur god den där maträtten blev.

;-)