fredag, april 01, 2016

Bästa

Har du blivit lurad idag? Det är ju första april. Själv är jag lyckligt ovetande om jag har åkt dit på något skämt. Jag har i vilket fall inte märkt det. Kanske är det någon som flinar åt mig i smyg bakom min rygg.

Min lokaltidning försökte. På lokaltidningars vis. Men jag genomskådade påhittet direkt. Det som berättades var nämligen alldeles för bra för att vara sant. Ingen skulle uppskatta det mer än jag, om det blev sant.


Själv skulle jag gå oskadd genom skärselden även om frågorna skulle skruvas upp tiofalt i svårighetsgrad. Och jag skulle alltså definitivt välkomna rutinen.

Så många som ger sig ut i obanad terräng under en föreställning om att det är likamed en promenad i parken. Dåligt utrustade. Dumdristiga. Okunniga till och med om att trakterna för det mesta har noll procent mobiltäckning.

För att inte tala om alla korkade skoterförare som ger sig ut och hinner långt innan det kanske inträffar något. Motorn havererar till exempel. Och då kräver man att fjällräddningen ska dyka upp bakom närmsta fjäll likt det amerikanska kavalleriet och ställa allt tillrätta.

Vi behöver fler vettiga aprilskämt.

*****

Inga kommentarer: