söndag, oktober 14, 2012

Knäppskallar

Nu klagar företagare i våra storstäder över att de inte får folk att jobba hos dem.
 - Det finns inga bostäder, gnäller de.

Kommer det som någon överraskning för oss som bor bättre till?

Decentralisera mera.

*****


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 kommentarer:

Turtlan sa...

Såg det inslaget jag också.
Min kommentar var "flytta på jobben då"

Betydligt billigare boenden här och inga bilköer... jo vid fyra halv fem i några korsningar. Ifall någon flyttar hit och saknar bilköer.


Bert Bodin sa...

Turtlan: Precis så! Men inte lär de sig något. Nejdå - Det ska koncentreras och packas ihop. Tror att det är mycket, mycket otrygga personer som leder företag, där de måste ha allt framför sina fötter för att hålla koll.

Knapsu sa...

Nja...det finns ju inga bostäder här heller. Tänker på Pajala, Gällivare och Kiruna där det är riktigt bekymmersamt med bostäder.
Tänk om staten kunde hjälpa till lite där för att få fart på byggandet av bostäder. Tyvärr så har ju regeringen gjort precis tvärtom.

Bert Bodin sa...

Knapsu: Det du pekar på är ju ett systemfel. Såhär blir det när allt ska koncentreras till huvudstaden sedan decennier. Övriga landsdelar törs ju inte dra på sig kostnader m.t.p. att de aldrig vet om de får behålla jobben eller ej. Tänker bl.a. på Vattenfall som älskar att ta folk från Norrbotten för att göra jobb, som de mycket väl kan utföra här, i Stockholm. Det är ett känt fenomen i många företag.

Den förlovade IT-vurmen som kom för 10-15 år sedan, där det sas att "man kan sitta varsomhelst och jobba i framtiden"..... Vart tog det resonemanget vägen?

Cecilia N sa...

Jamen de' fattaru vell. Var nånstans som helst inom 08 eller i Thailand ...
Eller att man utlokaliserar färdtjänsten till Estland, eller hur det nu var ...

Bert Bodin sa...

Cecilia N: Jovisst! Bara inte mörkaste NÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅRRLAND. HU!!

Anonym sa...

Bor själv i vad som ironiskt nog benämns som 'södra norrland' bara ett par timmar från Stockholm, här och i grann kommunerna har man rivit bostäder de senaste åren för att det finns för få boende, det går att köpa en fin villa lite i utkanterna för långt under miljonen och det är sällan eller aldrig några köper...ändå flyttar båda arbeten och människor här ifrån...man kan ju undra var systemfelet ligger?

Bert Bodin sa...

Anonym: (Jag brukar inte kommentera helt anonyma inlägg, men gör ett undantag.)

"Systemfelet" ligger nog hos företagen/myndigheterna/arbetsgivarna själva, som tror att storstäder är platser som flyter av mjölk och honung. Trots högre priser, sämre kommunikationsmöjligheter och därmed högre lönekrav. Dubbelfel, alltså.

Anonym sa...

Färdtjänsten är ju numer utlokaliserad till Senegal.

Cecilia N sa...

Eller så är det bankerna som styr. Det står ju nu och då om företagare på landet som behöver bygga ut men får nej av banken för att det "är för osäkert" a k a för långt från 08, eller nåt.