lördag, november 07, 2015

En lördag i stan

Surväder. Då passar det bra att stanna i stan, för en gångs skull. Inte för att vi har några direkta ärenden, men några små inköp från "att-göra-listan" kan man ju alltid fixa. Det blir förstås Clas Ohlson. Vad annars. Ibland är jag oftare där än på ICA, eller Coop, och förstår inte hur man klarade sig innan Clas kom till stan.

Släntrar runt lite i hopp om att träffa några bekanta. Och visst blir det ett hej här och där, men det verkar som att stan mest fylls med hitresta veckoslutsresenärer. Vi jagar också ett lugnt fikaställe, vilket inte är det enklaste. Espresso House är fullpackat med lång kö till disken.
 - Jag vill ha en macchiato, laktosfri, med glutenintoleransmjölk.
Ja, man kan ju förstå att det tar tid.
Ebeneser var lite för folktomt. Lite röra vill man ju ha. Wayne's ... näe. B O:s för trist. Friends fullpackat till bristningsgräns. Men sedan kom vi på ....
 - Vi går till Savoy.

Och där slår vi oss ner i lobbyn. Får oss en lugn stund i trivsam miljö. Och här kan vi också konstatera att det är veckoslutstrafik. En jämn ström till incheckningen på hotellet. Folk kopplar av i lobbybaren, eller är på väg ner till spa:et.

Jättegott kaffe. Jättegod morotskaka. Sköna fåtöljer.
 - Jag tror jag pömsar lite, sa jag, men skötte mig fint och lät bli.

På hemväg (den är inte speciellt lång, eftersom vi bor ungefär 250 meter från det mesta här i centrum) går vi in i bokhandeln för att botanisera lite. Glädjande tycker jag, att det är så mycket folk. Boken lever.
Uppenbarligen.

Det finns kanske hopp.

Trängsel vid kassan i bokhandeln


*****

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du beskriver en lördag i min smak. Ja, jag hoppar gärna över Clas Ohlson förstås
/bettankax

Bert Bodin sa...

Men bettankax!?? Hur kan du? "Hoppa över" Clas Ohlson? Där är ju livet i ett koncentrat.

;-)

V sa...

Det är något särskilt rofyllt med bokläsande, iallafall för mig. Många verkar ha gått över till ljudböcker men det har inte fångat mitt intresse.
Ser att du läser tidningen "vi", har du provat deras nya "vi läser"? Den riktar sig till bokälskare.

Bert Bodin sa...

VI har funnits i mitt liv sedan födseln. VI läser har jag dock inte lagt vantarna på. Jag kallar mig nog inte bokälskare. Snarare bokperiodare. Men när jag läser ska det vara på papper.