onsdag, september 04, 2019

Edie - filmtips

Att vid 83 års ålder komma på att man inte levt ett fullödigt liv. Något saknas. I botten ett misslyckat äktenskap, som hon inte tagit sig ur. Maken dör. Och nu ska livet så att säga repareras.

Det är grunden för den engelska filmen Edie, som jag sett på Folkets bio Royal ikväll.

Vackra bilder. Nära bilder. Bilder från de skotska högländerna, där Edie kämpar för att fullfärdiga sitt liv genom att bestiga det berg, som hon och hennes far en gång skulle göra, men som aldrig blev av.

Se den!

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, den läste jag om och hoppas få se! Fick veta att det finns ännu en filmklubb här i Halmstad, där ska jag anmäla mig idag.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag tror du skulle gilla den.

Annika B sa...

Tänkvärt. När man är i början av 60-årsåldern får man lätt för sig att nu är det nog för sent att reparera saker och göra det som inte blev av - men har man tur, så finns det gott om tid. Och tio år efter den där sextioårsdagen märker man att man fortfarande är på G, ju! (Och tydligen, ibland, också tio år efter DET....)

Bert Bodin sa...

@Annika B

Man blir lite nostalgisk ibland. Tack och lov har jag kontinuerligt lagt mig vinn om att återbesöka platser jag gillat sedan barndomen. Jag kan heller inte säga att jag har något kvar på min lista att besöka. Skulle möjligen vara Australien eller Nya Zeeland då, men jag tycker resan är för lång. Övriga världsdelar har jag besökt. Men det var före flygskammens tid. ;-)

Anonym sa...


De flesta känner säkert till att Sheila Hancock var gift I med Inspector Morse eller som han egentligen hette, John Thaw.

Lillan I Cornwall


Bert Bodin sa...

@Lillan i Cornwall

Aha. Då kan jag säga att jag inte tillhör "de flesta".
Jag såg inget bekant hos henne, vilket i och för sig förvånade. Man tycker ju att man är rätt bekant med äldre engelska sk0despelardamer.

😊