lördag, september 21, 2019

Småjobb

Inte hade vi väl tänkt göra några större arbetsinsatser idag. Så blev det heller inte. Solsken och kallt. Lite småpyssel och en promenad.

Adirondackarna höstpaketerades med framgång. Vi har inte plats för dem i förrådet, så de slås in i ett gigantiskt paket och får stå i ett hörn på terassen.

Växthuset kläddes av. De små broccoliplantorna stod där i sina resliga två centimeter och vägrar växa. Det får bli nya tag nästa sommar.

Regnvattentunnan tömdes. Räknar inte med att ha vattningsbehov mer den här säsongen.

Trädgårdsslangen tömdes och stuvades undan. Fågelbadet likaså. Risken att det fryser blir mer och mer påtaglig, förstås.

Matar fåglarna, som tömmer lilla fröautomaten på ett par timmar. Talltita, blåmes, talgoxe, svartmes, nötskrika, bofink, grönfink, domherre och massor med bergfink bland gästerna. Rödhake och koltrast likaså. Och just nu svärmar av sidensvans som svirrar omkring i träden, dock ointresserade av solrosfröna i automaten.

Det är höst.

En ängsklocka gör ett sista försök.

*****

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja det är liknande sysslor här också på att göra listan. Packa ihop i stugan alltså. Inte denna helgen men det får bli nästa oavsett väder. Har man bara helgerna fixa sånt så får man utnyttja den lediga tid som är. Tar inte mycket tid men ska göras. Denna helg fick bli en båttur och idag sköta om här hemma. Saknar verkligen arbeta 90 % som jag gjorde på gamla jobbet. Har inte frågat på nya jobbet gå ner lite i tid men funderar på det. Kör heltid den här hösten till att börja med.

Här har vi soligt och varmt idag liksom igår. Hoppas lika fint i era nejder!

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Nu "stänger" vi ju inte stugan. Nyttjas ibland både jul- och nyårshelg och hela vintern med ojämna mellanrum och skogsvägen är plogad.

Idag har vi soligt och kallt. Frost inatt för fösta gången.