fredag, september 13, 2019

För första gången ...

.. serverades ikväll ett georgiskt vin på Bistro Stationsgatan. Rkasiteli Qvevri överraskar. Den första klunken smakar vatten i några sekunder. Ingenting, alltså. Men sedan växer en härlig smak i munhålan. Inte särskilt snällt och medhårsstrykande. Men gott. Finns på Systemet.

Det passade bra till den mangobakade laxen.

*****

2 kommentarer:

Allmycke sa...

Kan du ge oss receptet på mangobakad lax??? Det låter smarrigt eftersom jag gilar lax och mango!

Bert Bodin sa...

@Allmycke

Enkelt improvisationsrecept:

Bryn laxfilébitar så att de får färg. Krydda. Salt, peppar och rosmarin.

Lägg i ugnsfast form.

Hacka torkad mango till små bitar och blanda dem i turkisk yoghurt. Bred "massan" över laxen.

Gratinera ca 15 minuter i 225 grader.

Servera med dragonslungad mandelpotatis och valfria grönsaker.