söndag, oktober 13, 2019

Dystopi

Förlåt om jag idag blir lite pessimistisk. Visst finns det mycket roligt, trevligt, vackert och positivt i mitt liv, men hur är det generellt sett över världen?

Tyvärr ser jag en hel del symptom som går åt ett annat håll. Nedåt, bakåt, mörker och konflikter. Jag känner allt större maktlöshet. Och då har jag ändå vuxit upp under det kalla kriget. Kommer du ihåg begreppet terrorbalans? På något sätt fungerade det så, att motsättningar mellan ideologierna, Sovjet vs USA hölls på mattan. Någotsånär i alla fall.

Håller ljuset på att brinna ut?
Nu vet jag inte vart det barkar hän. Och risken är att jag retirerar; slutar att bry mig, bygger en bubbla. Såsom så många redan verkar ha gjort.

Lyssna till Göran Rosenbergs krönika i dagens upplaga av Godmorgon världen. Skrämmande tänkvärd.

*****

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja mycket är skrämmande! Putin som är som han är. Eller han i Brasilien! När han ger sig på och kritiserar Macrons fribiljetter hennes ålder mm så kan man ju undra vilken intelligensnivå han ligger på?

Skräms av SD väljarstöd och allt fler partier som svansar efter. Världen börjar bli så elak och folk tycks acceptera det. Jaget före laget.

Läste förresten ett inlägg som en granne till mig lagt ut från NSD ang att kommunalrådet i Luleå hoppat av efter en massa skit som skrivits om honom i ffa sociala medier. Inte bara han men som ett exempel på hur man ger sig på politiker via nätet. Skulle man säga så om man träffade honom personligen?

Frågan är om jag och vi kommer att uppleva ett stort krig? Tänker så och det skrämmer mig!!!

Turtlan sa...

Oj då... bra läsa igenom innan publicerades. Fribiljetter skulle det ju inte vara!!!! Macrons FRU såklart!!!

Bert Bodin sa...

@ Turtlan
Ja - förtal på nätet ställer till det. Man önskar att de som hotar och hatar tog sig i sina kragar och kommer med några bra idéer själva. Men det vågar de inte, de stackars krakarna.

Utvecklingen skrämmer.