Vi tas emot av en vinmakare och guidas ut på sluttningarna där han på usel engelska berättar om sin verksamhet. Vi ställer frågor och får svar. Han gör fyra sorters vin. Vitt, rosé och två röda. De senare av Tempranillo respektive Shiraz.
Efteråt serveras lunch på hans bodega. Men först får vi se hur vinet produceras. Allt odlas och tillverkas strikt ekologiskt.
Lunchen består av tapasrätter och naturligtvis provas viner till det. Vinmakarens fru är en sprallig tjej som tillsammans med vår guide gör lunchen till en skrattfest. Stämningen är hög. Många av oss köper med sig vin. Men också andra lokala produkter. Här odlas till exempel mandel och tillverkas ostar.
Buss hem till Nerja i regn. Av lättare slag. Det blir paus på hotellet, som ligger i "gamla stan", innan äventyren fortsätter.
Kvällen är lång.
*****
Är det ett gäng norrbottningar som åker tillsammans? Nån särskild inriktning på resan?
SvaraRadera@Elisabet
SvaraRaderaJo. Bara norrbottningar. Inriktningen är Andalusien. I allmänhet.