söndag, oktober 06, 2019

Sportfånar

Något fel måste det vara på sportfånar. Ja bara benämningen på denna mansgrupp säger ju en del förstås. Men vad har de för diagnos?

Nu har de utmärkt sig i sin "prydno" på en fotbollsmatch, genom att veckla ut en banderoll, som i sin mening mer eller mindre uppmanar till att ta ihjäl poliser med ett par skott i pannbenet.

Jag tycker de ska rannsaka sig själva först och tänka med det som finns innanför deras egna pannben.
Om de nu har något.

Jag börjar tvivla.

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Hemskt, är det. Jag är nog en sportfåne, men inte i det avseendet.
Besökte en AIK-match för något år sedan och blev rent ut chockad över språkbruket hos många till synes HELT vanliga män. Bedrövligt.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Ja, jag begriper överhuvudtaget inte hur sådana personer funkar. Skulle gärna prata med en och fråga. Tack och lov känner jag ingen. Men jag tar gärna emot tips.

Turtlan sa...

Helt ofattbart! Hur lite intelligens kan man ha? Under noll? Tycks så!

Skämmes med råge!!!

Bert Bodin sa...

@Turtlan
Portas från arenorna skulle de. Men då blir de väl kränkta. Förstås.

Hellstream sa...

De är högerextremister och nazister. Invandrarhat, Homofobi. Misogyni. Våld. Supporterkulturen är sjuk. Självklart är det inte alla lagens supportrar men samtidigt gör klubbarna inte mycket för att stoppa huliganerna och firmorna. Istället bjuds de in till samtal och får inflytande över klubben och laguttagningar. Såg en dokumentär om italiensk fotboll där lagets supportrar vecklade ut en stor banderoll och lagets ägare kommenterade att "den var ju inte FÖR fascistisk"....

Bert Bodin sa...

@Hellstream
Men att de själva inte begriper att de smutskastar sin "egen" sport. Det övergår mitt förstånd. Och jag är övertygad om att mitt är intakt.