fredag, mars 27, 2020

Lite sur

Där kom domen. I brevlådan, tillsammans med morgontidningen. Så nu gäller det att hålla sig i skinnet ordentligt. Som om jag inte har gjort det hittills!

Men jag måste också få protestera lite. Vad får unga och medelålders för information? Det togs upp i ett telefonväkteri också under morgonen i P1. Läser ungdomar tidningar. Ser de på Rapport och Aktuellt, eller de presskonferenser som dagligen sköljer över oss? Jag tvivlar.

Vem säger åt dem att visa hänsyn och hålla sig från alltför täta sociala kontakter. Många vittnar om att det är dåligt ställt på den fronten. Så skärpning efterlyses.


Tills jag ser resultat - hur jag nu ska kunna det - förbehåller jag mig rätten att offentligt vara sur (OBS! Jag skrev "offentligt".)

Kanske ska jag också ta till ett tips från en god väns syster, som i sin tidiga ungdom blev "kränkt" av någon förälder som bannade henne för något hon gjort.
Hon muttrade surt:
 - Ja, ja, ja. Då ser'ja'väl inte på teve heller.

*****

2 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Sådan info har vi inte fått, fastän min make är 70+. Fast vi hör väl inte till den grupp som inte tar del av information. Jag kan, som du, tänka att det finns rätt många unga, eller andra, som helt enkelt bara läser på Facebook eller Twitter och det kan ju bli en väldigt undermålig information, beroende på ens kontakter förstås. Fy tusan va du är flitig i bloggen!

Bert Bodin sa...

@Eva Nygren

Jaså! Du har en del att läsa ikapp?

😉