lördag, mars 14, 2020

Slapplördag

Vi beslutar att stanna i stan. Känner oss inte helt krya från snuvan. Synd på en sån vacker dag. Det får bli elvakaffe på balkongen, eller soffläge. Kanske ett korsord, ja till och med två.

Kompletteringshandlar på Coop. Träffar Erling, branschkollega, som jag inte sett på massor av år. Men vi känner i alla fall igen varandra. Alltid något. 

Möter också Lennart som ingick i min grupp i Trygghetsrådet under min korta arbetslöshetsperiod 2006. 

Stan känns lite lugnare än vanligt. Lördagarna brukar ju vara lätt kaotiska ibland. Men så är det inte i coronaland. Hemma i huset är det också lugnt och tyst. Sittgruppen i stora entrén vittnar om rådande tider.


Dagen fortsätter i stilla ro. P2:s Klingan i radion efter 15:00. (Har ändrat namn av någon märklig anledning. Till vad minns jag inte.)

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så trevligt med liten sittgrupp i entrén!
För evigheter sedan - 1973 - flyttade exet och jag till en trea i Sollentuna Centrum. Det var verkligen inget höjdarområde och är det än mindre idag, men jag trivdes bra. Lägenheten var så himla bra planerad och mitt emot oss bodde en familj från Dalarna. Kvinnan var väl i min ålder kanske och hon hade satt blommor i trapphuset och gjort så fint; det kändes riktigt välkomnande.
På bottenvåningen bodde Florence som arbetade på Solvalla och i en annan lägenhet bodde Svetlana från forna Jugoslavien.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Den är populär. Där träffas man ibland för en pratstund bland grannar. Där sitter medarbetare från hemtjänsten och väntar på transport till nästa ställe. Där siter man och väntar på en beställd taxi; det är ju fri sikt ut till gatan.

Föreningens anslagstavla finns där, med ex.vis bokningslista till uthyrningsrummet. Där finns också förslagsbrevlådan till vår styrelse.

Och alltid finns det blommor. Ingen har särskilt ansvar för det. Det bara händer.