onsdag, mars 04, 2020

Släktens fel

Livet efter jobbet innebär ju att man är fri att skapa nya vanor. Man kan "ta helg" lite hursomhelst. (Varit med om tisdagsmys, någon?) Inte heller står väckarklockan på 06:32, plus en snooze. Jo - om charterkärran till Kreta står och varmkör på flygplatsen, kanske.

Men nu vaknar man när man vaknar och kan skrota omkring med morgonrocken på, under lång frukost, som så småningom leder till duschen och en mer respektabel image.

Idag gäller andra bullar. Klockan åtta stängs vattnet av och blir borta nästan hela dagen. I alla fall det varma. Kallt vatten ska vara åter efter en timme. Vi får se hur det blir med det.

Så det var bara att kasta sig upp ur sängvärmen efter klockan sju och hoppa in i duschen, om man har planer på att vistas bland folk idag. Och det har man ju.

Dessutom kanske släkten, i form av systersonson Kalle P ringer på dörren och vill ha kaffe. Vem vet. Han är ju ansvarig för det som händer här i bostadsrättföreningen idag. Vi får ny "värmeväxlare" i kvarteret.

Gääääsp... klockan är ju bara kvart över åtta, ju!

*****

3 kommentarer:

Annika B sa...

Kul formulering på den där lappen, förresten. Det är väl rätt klart att värme och vatten påverkas om man stänger av...?

Hör att du inte är som min son, som älskade att bada kallt. Till och med i hans roman fick den manliga huvudpersonen (som inte alls var han själv, förstås) gliringar från en tjej för sin förkärlek för kalla bad. Som tydligen inte var populära i romantiska sammanhang. ;)

Bert Bodin sa...

@Annika B

Vinterbadare är jag inte. Men nog har det hänt att jag doppat mig i fjällbäckar på sommaren.

Annika B sa...

Sonen badade kallt i badkaret! Oy vey.