lördag, mars 28, 2020

Trevlig sommar

Ingenting blev gjort. Inget hände. Så är det ju ibland.

I och för sig gick vi ju Antikrundan, den slinga som officiellt heter blodomloppet. Runt en av våra innerstadsfjärdar. Det tar en dryg timme. Träffar på gammal barndomsvän, tillika skolkamrat från klass 1 till 5 och så småningom kollega, som är ute med Teddy, 11 år och labrador. Kollegan är lika gammal som jag, men jobbar fortfarande ett litet tag till.

Och tro det eller ej. En halvtimme senare möter jag ännu en före detta kollega, som jag inte sett på länge. Han kommer med sin fru och stannar och pratar en stund om ditt och datt. Han jobbar fortfarande några år till, minst. Men nu som projektekonom på universitetet.

Därefter kröp jag in i hemmagrottan igen. Och där blev jag kvar resten av dagen. Jag hade inga andra skyldigheter vad gäller t.ex. mathållning. Kunde bara ägna mig åt det jag ville.

Innan sängdags fick jag i alla fall en uppgift. Ställa fram alla klockor som finns i hemmet. Det är rätt många. Förutom väckarklockor finns väggklocka i köket, en klocka i micron, i den vanliga spisen som kräver specialkunskaper eftersom bruksanvisningen inte stämmer, två klockor i badrummet (vi har ju ett så gigantiskt badrum), klockan vid TV:n, i hallen, och sist men inte minst ett par armbandsur.

Trädgårdsmöblerna på balkongen behöver vi aldrig ställa fram. De står där året runt.

Trevlig sommar!

*****

Inga kommentarer: