söndag, november 15, 2020

Äventyr

Bundna till händer och fötter får man verkligen anpassa sig. En grådisig och emellanåt regnig dag blir det alltså inte mycket gjort. Om jag nu inte råkar upptäcka att vi inte haft någon elförbrukning i stugan sedan i torsdags. Då får man kalla fötter. 

Fredag och lördag - strömlöst.

I och för sig har det ju inte varit minusgrader sedan i oktober; så frusna vattenledningar och liknande elände behöver vi inte frukta. Men har vi kanske något i frysen som behöver räddas? 

Messar en granne och frågar om vår brolampa lyser. Hon kollar och säger: - Det ser mörkt ut. 

Jäklar, då bör vi kanske ta ett stugäventyr för att titta till att inget går snett. Alltså bär det iväg på fuktiga vägar. Sju grader på plussidan gör att vi inte behöver oroa oss för halka, och vi rullar in på gården och ser vårt mörka hus. Nej - brolampan lyser inte, men det beror på det relativa dagsljus som råder även en grå novemberdag. Den tänds ju bara vid mörkrets inbrott. 

Kommer in i hallen. Det första jag ser är att golvvärmeindikatorn där lyser helt normalt. Visst har vi ström. Vår granne får underkänt som kollare. Det måste ha lyst på bron igår. Ingen tvekan om den saken. Det är 10 grader inomhus, vilket är vad vi brukar ha som underhållsvärme. 

Ingen fara på taket, alltså. Vi ser oss omkring, fyller fågelmatarna och vänder så småningom åter mot stan. 

Men tro nu inte att det där var det enda äventyret för dagen! Nej - jag var till Coop och handlade också. Spännande!

Man får inte ha alltför stora krav i dessa tider. 

*****

2 kommentarer:

Thalassa sa...

Spännande dag, vilka äventyr! Vi som bara handlar på nätet kommer ju inte ens ut till affären. Jag tycker det är rätt skönt att sitta i soffan och handla ungefär en gång i veckan. Bengt, som står för så gott all matlagning, avskyr det. På tisdag blir det ett trevligt (jo, faktiskt!) besök hos tandläkaren. B håller på att fixa en brygga och då passar jag på att få min vanliga undersökning. Känns rätt tryggt, där är de ju proffs på sterilitet.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Trevlig "resa"! 😉