tisdag, november 10, 2020

Så har vi ...

.. norrbottningar fått striktare förhållningsorder vad gäller vårt mänskliga beteende. Detta i likhet med många andra regioner i Sverige. Tråkigt men nödvändigt. För det verkar inte som att informationen går in i huvudet på många av mina medmänniskor. Läget är allvarligt. Undvik trängsel. Undrar hur det ska gå i julhandeln, Svart fredag, etc.?

Det värsta verkar dock vara unga människor. Jag ser varje dag exempel på att de inte har greppat informationen. De läser kanske inte tidningen. De lyssnar inte på radion. De ser inte på TV. Men nätet, då? Jo, men jag tror inte det ligger Covid-19-information på Tik-tok, eller hur? Jag raljerar lite, men något ligger det i det.

Man får ägna sig åt uteliv med betoning på ute. Eller också innanför hemmets väggar. Kanske en lunch på Coronasäkert etablissemang. 

Jag promenerar gärna. Och det lär kanske bli ännu mer nu, när jag tvekar att gå på gymmet. Visserligen går jag dit på "udda" tider och möter 5-6 personer spridda på de flera hundra kvadrat stora ytorna i lokalen. De medtränare som finns där verkar också vältränade i att hålla snyggt omkring sig. Det putsas med frenesi, så fort någon lämnar ett redskap. 

 - Putsar du såhär fint hemma också, sa jag till en dam som jag mötte vid "spritflaskorna".

 - Nä - då skulle ju hemmet vara bortnött, sa hon och skrattade. 

Som sagt - promenader kan man ägna sig åt. En runda runt innerstan ger utsikter och insikter. 

I Norra hamnen ligger vinterns första, tunna istäcke. Där syns teaterhuset, restaurangerna Hemmagastronomi och Bistron, samt teaterhögskolan.

*****


2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här är det ju inga problem; jag kan lätt räkna dom jag möter på ena handens fingrar. Annorlunda när jag handlar, men eftersom jag oftast cyklar till affären där jag jobbat, blir det en kort historia och på förmiddagarna är där aldrig många kunder samtidigt.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jo - jag bor ju i en metropol. Det är skillnaden.

;-)