fredag, januari 29, 2021

Proviantering ...

.. hos bästa leverantören när det gäller ren och älg. 

Nu fyller vi frysen, med renskav, renfilé, suovas, reninnanlår, älgfärs, älgentrecôte med mera. Närproducerat, ekologiskt och låååångt, lååångt ifrån brasilianskt så kallat naturkött.



*****

12 kommentarer:

Thalassa sa...

Mmmm, så gott! Vi har beställt per post några gånger och handlar ju alltid i Kiruna i normala tider. Ingen ren i frysen nu tyvärr.
I förrgår hämtade jag i alla fall ut en renhud beställd från Thornéus! Min västkustska svärdotter önskar sig en ”inomhusdito” i födelsedagspresent.
Trevlig helg

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Det är ett privilegium att ha tillgång till vilt/halvvilt. Man vill ju ha kvalitet när man en gång äter kött. Det blir mest fisk här.

Cecilia N sa...

Precis.

Bert Bodin sa...

@ Cecilia N

Just precis!

Turtlan sa...

Gott gott! Här i södern är utbudet på renkött klent vad jag gissar. Fryst renskav i matbutiken på sin höjd.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Jag säger bara - det finns renskav och RENSKAV.

Turtlan sa...

Exakt det jag menade också! Gissade att den frysta här på affären är som att jämföra färska goda jordgubbar med frysta i storpack. Ungefär.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Bra liknelse!

Elisabet. sa...

Exets kusin är renägare och säljer renkött. Brukar leverera till Sthlms-området och ibland till Gbg. Kör ner med frysbil och säljer då halv eller hel ren. Har nyss varit till Sthlm.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Du har väl skickat någon dotter eller måg att hamstra?

V sa...

Jag har köpstopp på frysvaror, försöker äta upp det jag har och tänker frosta av nu när det är rejält med minusgrader utomhus. Men efter det så blir det förhoppningsvis inköp av fjällröding från Rönnbäcks när de kommer till stan nästa gång.

Bert Bodin sa...

@ V

Jepp - där är vi också storkunder.