söndag, januari 10, 2021

Vi reagerade över ...

.. att det var så oerhört lite folk längs shoppinggatan nr1, när vi vandrade hem efter vår runda. Måhända har de nya reglerna, som gäller från och med idag anammats av luleborna. Det var lätt ödsligt, faktiskt.

Å andra sidan; den runda vi just gjort visade ju annat. I helgen har det varit premiär. Säsongens första isbana är skapad. Inte riktigt fullkomlig ännu, men Södra fjärden är åtminstone grundpreparerad. Ut till närmsta ön såg det nästan ut som "kö". På båda slingorna. Att isbanan är efterlängtad och uppskattad av luleborna råder ingen tvekan om. 
 
Det var också mycket aktivitet med drakåkare. Räknade till minst sex stycken. Förr om åren har jag sett kanske två, vid ett och samma tillfälle. Det ser så härligt ut. Tänk om man får tillfälle att prova någon gång. 

En mycket kylig sydostvind gjorde faktiskt att vi inte tog hela den tänkta rundan. De 4 minusgraderna kändes som 14. Det gick bra när vi gick i medvind. Men någonstans måste man ju vända och gå tillbaka, och då blev vi väldigt rosenkindade.

Men elvakaffet väntade ju också, så vi hade kanske lite mer bråttom än vanligt.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Blåste friskt även här och värre ska det bli i morgon. Nåja, två någorlunda daga (igår helt fantastisk!!) får man ju vara glad för.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ja, vi längtar efter sooooool. Har aldrig varit med om maken till gråvädershöst och -vinter.