Visst ser det gott ut? |
Surdeg har ofta varit inblandad. Det ger en extra dimension till brödet. Men det är ju inte riktigt lika enkelt att göra. Här krävs lite mer av hantverk och noggrannhet. Men jag har lyckats bra många gånger. Men det har också hänt att det gott helt åt helsike.
Härom dagen läste jag om en bok, som skulle vara bra att läsa och titta i, om man vill göra rätt. Boken heter helt enkelt Surdeg. Låter rejält och ärligt. En grundkurs.
Jag köpte den idag. Och efter att ha läst 20 sidor har jag fått lära mig mycket nytt, som ingen annan surdegsbagare har berättat. Här får man detaljer, som berättar varför det kan gå fel, och hur man gör för att undvika det. Lätt och konkret beskrivet. Med krydda av lite humor.
Jag är såld.
*****
Spännande! Väntar med spänning (nåja) på nästa bakresultat. Lycka till!
SvaraRadera@ Elisabet
RaderaDet gör jag också.
Ser proffsigt ut. Och gott. Lyxigt.
SvaraRadera@ Mari
SvaraRaderaBra upplägg och pedagogik.
Så dålig syn jag har... jag trodde du hade plåtat en limpa som du själv har bakat 😁
SvaraRadera@ Mari
Radera"Du skulle ha gått till Specsavers."