onsdag, juli 27, 2022

Allvar

Visst ser det gott ut?
I höst - eller kanske redan i augusti -
ska det bli andra bullar. Jag har i flera år bakat matbröd. Inte alltid, men då och då tycker jag att det är trevligt, och framförallt gott. Dessutom vet jag vad jag stoppar i mig. Inga konstgjorda ingredienser, dolt socker och annat onödigt onyttigt. 

Surdeg har ofta varit inblandad. Det ger en extra dimension till brödet. Men det är ju inte riktigt lika enkelt att göra. Här krävs lite mer av hantverk och noggrannhet. Men jag har lyckats bra många gånger. Men det har också hänt att det gott helt åt helsike. 

Härom dagen läste jag om en bok, som skulle vara bra att läsa och titta i, om man vill göra rätt. Boken heter helt enkelt Surdeg. Låter rejält och ärligt. En grundkurs.

Jag köpte den idag. Och efter att ha läst 20 sidor har jag fått lära mig mycket nytt, som ingen annan surdegsbagare har berättat. Här får man detaljer, som berättar varför det kan gå fel, och hur man gör för att undvika det. Lätt och konkret beskrivet. Med krydda av lite humor. 

Jag är såld. 

 *****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Spännande! Väntar med spänning (nåja) på nästa bakresultat. Lycka till!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Det gör jag också.

Mari sa...

Ser proffsigt ut. Och gott. Lyxigt.

Bert Bodin sa...

@ Mari

Bra upplägg och pedagogik.

Mari sa...

Så dålig syn jag har... jag trodde du hade plåtat en limpa som du själv har bakat 😁

Bert Bodin sa...

@ Mari

"Du skulle ha gått till Specsavers."