lördag, juli 30, 2022

Efter tre år ...

.. är en kär tradition tillbaka i stan. Vi gör en utflykt dit, hemåt alltså. Konst i det gröna på Gültzauudden har vi så gott som alltid besökt. Och nu var det rekord i antal utställare. Det är ju 3 år sedan sist, så abstinensen har väl varit svår bland länets konstnärer.

Ett hav av utställningsskärmar och montrar möter oss. För att orka gå runt börjar vi med en fika. Vi träffar många bekanta; det blir mycket prat. Många vi inte träffat på flera år. 



Här visas konst
i många varianter och tekniker. Oljor, akvareller, fotografi, emaljarbeten, keramik, träsniderier ... Det är säkert mer än 100 utställare. Det tar sin tid. 

Den här gången blir det inget inköp. Vi är mätta på intryck och drar oss hemåt efter några timmar.


*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, där hade jag velat vara! Är det samma datum varje sommar?

Gunnel sa...

Man märker att många ägnat sig åt konst under pandemin. Ovanligt många utställare, trevlig stämning och så träffar man bekanta som man inte sett på länge.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Nja - jag kan inte garantera det. Det är ju alltid en helg, förstås. Men det kan nog variera m.t.p. andra arrangemang som kanske "krickar".

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Aha. Kanske snurrade vi kring varandra där. Många bekanta var det.

Anonym sa...

Jaa,visst är det en trevlig utställning! Var alltid där,när vi bodde i Luleå...Och förstår att det vuxit..Men positivt,att människor kanske hittat ett nytt intresse...Oavsett vad, inom konsten...

Anonym sa...

PS: Ditt kollage,med bilder..Blev så glad av bilden längst ner till vänster i brunt...Ler, när jag ser bilden, hur glad hon är...