måndag, juli 11, 2022

Diagnos

Jag vet inte hur det är hos dig, men här i stan ser vi. och framförallt hör vi, symptom som jag inte förstår mig på. Det är kanske främst på kvällarna som det yttrar sig. Men även dagtid händer det att man får hålla för öronen.

Jag talar om ungherrar. Ungherrar som är motor- och kanske även "musik"intresserade. De verkar ofta rätt välbeställda. De yngre har oftast så kallade a-traktorer; ombyggda gamla bilar. Och har de råd med bränslet, så är det väl inte så konstigt att de vill kunna ta sig från en plats till en annan.

Men sedan har vi  en annan kategori. Något äldre, men fortfarande unga.Men dessa har riktigt körkort, så de är förmodligen också myndiga. De kan ha väldigt flotta bilar, så fattiga verkar de inte.

Båda dessa kategorier ägnar sig åt ljudliga, ja mycket ljudliga sysselsättningar. Dels spelar de musik i sina fordon. Och de spelar högt. Fordonen vibrerar av musikens bastoner och sångare gapar ut sina melodier så att fönstren skakar i huset där vi bor. 

Lägg därtill att det tydligen är häftigt att inte ha ljuddämpare i motorn, samt att gasen i botten ofta är det som gäller mellan gatukorsningarna. Avgaserna överröstar ofta musiken. Så kallade avgasknallar räknas tydligen också till attraktionerna.

 Och jag begriper ingenting. De tror nog att de attraherar någon folkgrupp. Oklart vilken. Det har jag heller inte lyckats utröna. De flesta som råkar röra sig utomhus ryggar snarare tillbaka och tar sin tillflykt till något skydd i närheten.

Mina funderingar kring fenomenet har i alla fall utmynnat i en diagnos. Eller två.
Dåligt självförtroende. 
Eller kombinerat med en annan: Grav impotens.

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tror att du har rätt.

Allmycke sa...

...och att deras hjärnor inte är fullt utvecklade före 25-27 årsåldern!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Skönt att vi två specialister är överens. 👍

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

Där har vi ytterligare en orsak. 😏

Mian sa...

Omogna skitungar med rika föräldrar som dessvärre inte uppfostrat ungarna till att visa hänsyn. Jag är såå trött på sånt här...

Bert Bodin sa...

@ Mian

Jaså! Fenomenet verkar vara "rikstäckande". Och du har säkert rätt ang. orsaken.