tisdag, juli 19, 2022

Och vad gör vi ...

.. denna dag? Ja - inte mycket. Det blir frukost på brotrappan. Länge. Följs av en promenad i solvärmen. Ner till Nyckelsjön för att se om det är algblomning på gång. Vi kunde inte avgöra det, men vattnet såg lite grumligt ut. 

På hemvägen studeras vägkanternas djurliv. Påfågelöga, nässelfjäril och ett lamm som gärna ville bli klappat. 

Ja - det var väl det, hittills. Skönt att göra just ingenting.





*****

5 kommentarer:

Monica sa...

Ett underbart landskap. Det och Gotland är mina favoriter. Och kändisar finns i båda;-), var det inte Will så kanske Robyn, ja det finns ju många att välja på. Även kungen far förbi. Och fint väder är det, tror inte hettan som det är tröttsam och lite barnslig krigsvarning på i detta land kommer hit.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Sorry - men slutmeningen får jag ingen fason på.

Monica sa...

Jo visst blir det säkert varmt men det rapporteras något oerhört om det och kanske att det i Götaland blir +35. Inget vi som kan gå omkring ännu dör utav utan det är de på äldreboenden då i många fall som behöver hjälp med vätskeersättning och en sprayflaska med vatten men tyvärr är inte kunskapen så hög hos personalen att verkligen se till detta. Vätskeersättning kostar i princip noll om de gör den med salt, socker och vatten i exakta mängder. Just det kunde myndigheter och larmande poängtera och vi har ju FHM med drygt 600 anställda. Men som krigslarm när det verkligen är allvar med krig och även hetta men inte just i vårt land.

Anonym sa...

Elisabet i Halland skriver: Säger du - rent generellt - ”brotrappan”, eller är det för att särskilja det från ”bron”? Jag märker själv att jag ofta lägger till ”stentrappan”, för att det inte ska förväxlas.Å andr sidan vill jag ha ett räcke för att det ska betecknas som bron och det har vi inte. ”Sopar du bron …?” Så.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jag säger nog oftast bara "bron". Eller förstukvisten.