onsdag, februari 22, 2023

- Tänk om man vore ...

.. lika noga där hemma. 

Så sa jag till en kvinna som stod i kö för att använda min träningsstation efter mig, på gymet. Där stod jag och putsade. En vana som blivit till i och med pandemitiderna. Sprayflaska och papper ... behandlas alla ytor som man varit i kontakt med.
 - Ja tänk, sa hon. Är du inte det.
 - Inte riktigt, erkände jag.

Men idag
blev jag plötsligt noggrann, när jag skulle lägga ner frukosttabletterna i sin låda. Vi har lådor i matbordet i köket, där vi har tillbehör som behöver finnas nära.

Jag såg att det var lite skräpigt - lite smuligt på lådans botten. Så jag tömde den från allt och torkade ur den helt med fuktig trasa. Jag drog till och med ut lådan helt. Det har jag nog aldrig gjort förut, sedan vi köpte det här bordet för 20 år sedan. En tvärbalk fanns där - ett stöd för lådan, förstås. Och den behövde minsann dammas av. Jag vågar inte ens visa på bild hur det såg ut. Bilden nedan visar balken efter en dragning med trasan. 

Snart var allt klart. Jag kände mig jätteduktig. Precis som på gymet.
 
Hur duktig är du?


 
 *****

2 kommentarer:

ELIZA sa...

Duktig,vet jag inte.Men liite bacillskräck har jag..Tvätta händerna kom med moders mjölken. Tar aldrig fika på barnkalas,t ex.Jo,jag låtsas,när mamman berättar hur duktiga barnen varit med bakningen...((Jag har ju en stor servett))Och värsta pinan,när vuxna ska äta..Hur frågar man sina 35 åriga "barn",har du tvättat händerna innan du gräver i mitt brödfat???

Bert Bodin sa...

@ELIZA

Då förstår jag att du heller inte köper lösgodis.

Det skulle jag aldrig göra. Men av två olika skäl. Ett av skälen är otvättade händer, folk som nyser eller dräglar ner i burkarna.