fredag, februari 16, 2024

Den som tror ...

.. att den ryske oppositionskämpen Aleksej Navalniy har avlidit av sig själv, är lika intelligent som den ryska ledningen.

De förstår inte, att vi fattar vad som hänt.

*****

9 kommentarer:

Babsan sa...

Så gräsligt.Jag fattar inte heller varför han återvände till Ryssland efter sjukhusvistelsen i Tyskland…

Bert Bodin sa...

@Babsan

Nej - just det har jag också funderat mycket över.
Hans fru verkar vara kvar där.

Men det är klart - han trodde kanske på att han skulle kunna skapa en kraftigare opinion på något sätt.

Anta Snaque sa...

Ryssputte = djävulens representant på jorden.

Bert Bodin sa...

@Anta Snaque

Så sant!

Monica sa...

Lyssnade på intervju och också en insatt som berättade och förklarade på djupet. Har också tänkt, varför åkte han tillbaka när han hade räddats till livet igen? Men han förklarar tydligt att det är moral, etik, omsorg om landet och att han inte kunde bara tänka på sig själv. Hoppet fanns att ändå kunna förändra och idag sägs att i nästa val hade han blivit president. Tänk, bara tänk, vilken lycka för landet och världen. Nu sägs också att man är tveksam om han är död. Kan vara bortförd igen och isolerad. Häromdagen träffade hans mor honnom och han håller humöret uppe och har enorm styrka. Gav ett friskt intryck sa hon.
Men jag tänker på fru och barn, vilka val att göra.
Och det är rysligt att tänka och se den onde, alldeles för mycket foton i alla tidningar. Han sa att hans mål är att kriga och förinta livet ut medan han bor på något av sina förgyllda slott antar vi han menar. Ofattbart hur en människa kan bli utan allt mänskligt i sig. Skrämmande!

Kristina sa...

Jodå, dom förstår nog, men vadå? Maktens språk a la Putin ...








Bert Bodin sa...

@Monica

Vem säger att det är tveksamt om han verkligen har dött?

Nog för att jag skulle kunna tänka mig att det handlar om någon sorts "skuggspel" ... men?

Bert Bodin sa...

@Kristina

Precis så.

Monica sa...

Ingen vet ju något, kanske ett nytt iscensättande av den totalt omänskliga för att se hur N sörjs. Vi ser hur människor som lägger ned blommor och tänder ljus genast arresteras, då vet han vilka människor som stod på N:s sida och ska väl förintas. Hans fru var lite tveksam i talet jag hörde från Tyskland som sändes och sen finns olika rapporter men många tror nog ändå att han är död, mördad sa t o m ryska grupper hur de nu vågar öppna munnen i det landet. Är minnen runt om i världen nu vid de rysliga ambassaderna. T o m här. Gör ont att se hur det faller allt med denna djävul, fast kan tänka mig att han gillar det epitetet.