måndag, februari 12, 2024

Nu börjar det ...

.. bli klart. Eller åtminstone gå framåt. Ett sista steg, kan man väl säga. Nu gäller det bara att skydda stället på huvudet så gott man kan. Skydda från solljus. Det handlar om basalcellscancer, eller basaliom. Den är inte elakartad, sprider sig inte, men kan orsaka skada på underliggande vävnad. Därför bör den tas bort.

Ledsen att inte kunna frisera mig lite bättre.
Det gjordes ju för två veckor sedan ungefär. Idag var det dags att ta bort stygnen. En glad sköterska skötte det och sa att "det ser väldigt bra ut". Skönt. 

Ett diskret plåster ska i vilket fall sitta på ett tag framöver. 

Det får man ta.

*****

10 kommentarer:

Anonym sa...

Min hudläkare drog liknelsen till "hål i en tand" - det smittar inte men ska åtgärdas! Precis som tänder ska huden vårdas och undersökas vid förändringar!
Skönt att ingreppet blev smidigt och läkningen går bra.
/ Carin

Bert Bodin sa...

@Carin

Tack. Sköterskan som tog bort stygnen lovordade sömmaren. "Det ser jättefint ut".

Babsan sa...

Lugnande besked tycker jag.

Bert Bodin sa...

@Babsan

Så är det.

Kristina sa...

Så bra det låter - finemang!

Bert Bodin sa...

@Kristina

Jepp.

Monet sa...

Bara att vänja sig vid att sätta på solhatt eller baseballkeps precis varenda gång man går ut solen. Flera av våra nyfranska vänner råkade ut för exakt samma sak, männen med lite hår på huvudet mest. Och kvinnorna i ansikte och på bröst. Därnere sätter man på sig solglasögon (vilket direkt gör att man ser att man inte är någon bofast typ för ingen använder sådana där) istället för att hålla sig i skuggan, inte gå ut mitt på dan och skydda sig mot framtida solskador genom att ha huvudbonad på. Jämt. Men det antar jag att man sagt åt dig? Grattis till en lyckad åtgärd dock!

Elisabet. sa...

Inväntar bara min tur. Jag har i alla tider varit dålig på att skydda mig. Såväl exet som hans fru har genomgått precis det du gjort, en på nästippen och den andra i pannan. Min syster som ligger i solen i Australien och som tillbringade hela semestrarna på segelbåt under åren i Sverige, hon har fått ta bort dylika på ena benet.Numera ligger jag ytterst sällan i solen för att just s o l a, men det händer på båten.

Bert Bodin sa...

@Monet

Jag har ju aldrig varit någon utpräglad "solist". Men vi bor ju i en av Sveriges soligaste städer.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag har heller inte gillat att ligga och sola. Däremot har jag undvikit huvudbonad, eftersom jag i yngre dagar hade rejäl kalufs. Men det har ju ändrats med tiden, så det är bara att foga sig.