måndag, februari 26, 2024

Fan tro't

Nog finns det en del att fundera över när det gäller Aleksej Navalnyjs plötsliga död i fånglägret i Sibirien.

Blodpropp är den förklaring som ges. Både från ryska och ukrainska källor, faktiskt. Okej - vi säger väl det då. Men nog undrar jag.

Varför då neka anhöriga att få ta hand om kroppen?

Idag rapporteras också att han kunde vara aktuell för ett fångutbyte. 
Det vågade inte Putin, är min teori. För då skulle han ju vara fri och fortsätta sitt oppositionsarbete. 
 
Min teori är också att han visserligen kan ha råkat ut för en blodpropp. Javisst. Men vad kan ha orsakat den. Med tanke på ryssarnas (Numera rysarna, enligt mig.) kunnighet i förgiftning i mitt bakhuvud, så ....

Nej - fegskiten har än en gång visat vad han går för. Lägg intelligensbrist därtill. Han fattar inte att vi inte tror på honom.

*****

5 kommentarer:

Babsan sa...

Det är rent bedrövligt alltihop

Bert Bodin sa...

@Babsan

Det är det minsta man kan säga.

Monica sa...

Han som följde mamman, den modiga advokaten, är nu fängslad för "störande av ordning" ... Tänkte hela tiden så farligt att vara så modig och även mamman lever nog farligt. Men de står upp och sviker inte. Och tur att det finns modiga över hela vår värld medan vi planerar tioliters vattendunkar. Visst, viktigt att ha hemma men på flykt blir de nog för tunga att springa med. Och allt annat som packas.
Många i det överfallna landet hade bara kläder på kroppen och nu säljs deras hus och lägenheter till rys-liga intresserade. Gör ont. Där finns leksaker, barnböcker, familjens foton, betyg förutom saker som fortfarande står rakt upp. De får se det nu när det överfallande landets mäklare visar deras ägande som en gång var deras hem.

De kämpar och intensivstuderar i ofattbar sorg och barnen som pratar otroligt bra redan på ett helt nytt språk resonerar som gamlingar med erfarenheter samtidigt som de sprallar till sig och visar med ett leende en liten tygfigur de fick med sig. Och blir sen raskt allvarliga igen. Det går bra för dem som kommer till bra förskolor och skolor med kompetenta lärare och vettiga barn och föräldrar. Och ingen mobbing.

Bert Bodin sa...

@Monica

Tack för dina betraktelser. Du borde börja blogga. 😊

Åke sa...

Instämmer hur han är behandlad. Det går säkert att orsaka en blodpropp.