fredag, februari 23, 2024

Nog är det synd ...

.. att vädrets makter inte kan ställa upp med lite mer trivsel en sån här helg då vi firar 20-årsjubileum för isbanan. Luleå on Ice, som evenemanget kallas, när det dyker upp såhär i februari, när vårvintern kanske börjar stå på lur, är kanske inte samma publikmagnet som det brukar vara. 

Men uppriktigt sagt - så illa är det inte. Det är folk som går omkring och tittar på alla vackra snöskulpturer, eller sitter i isrestaurangen och äter lokal mattradition. Här finns stekt palt, renköttsoppa med mera. En bar finns också, där man kan köpa lokalt producerad gin. 

På scenen blir det uppträdanden. Just när jag var där var det en sångerska som framträdde. Efter henne skulle något band spela. Och sedan skulle det fortsätta ända fram till klockan 20 ikväll. 

Jag är också inbjuden till en vernissage, med norrbottensfotografer. Men jag tror jag står över. Vädret verkar inte skärpa sig åt det snällare hållet. Vi får se.


När jag går hemåt ser jag 'baslägret' för de holländska mästerskapet i långloppsskridskor. Ingen publikrusning i blåsten. Dessutom pågår för tillfället ett av de två längsta loppen, nämligen 20-milaloppet. Jo - det är sant. de kör 200 km. Ett lopp idag och ett lopp på söndag. Imponerande. Men, som sagt, inget som drar folk.

Här nedan en filmsnutt med ett scenframträdande.


*****

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk så stor skillnad på aktiviteter i februari i vårt avlånga land!
Här i Malmö skiner solen i +7° och vintergäck annonserar att det är vår!
Fin avslutning på skolans sportlovsvecka!
/ Carin

Bert Bodin sa...

@Carin

Men skollovsungarna kanske skulle vilja ha haft snö!? 🙃

Kristina sa...

Vilka skickliga snöskulpterare!!! Attans, att inte vädret kan uppföra sig ...!

Bert Bodin sa...

@Kristina

Traditionen har oftast varit soldränkt.

Elisabet. sa...

Carin: åhå .., bor du i Malmö! Ja, ni hade i alla fall betydligt mer vår än vad vi själva har. Men i morgon verkar det ska bli soligt nästan hela dagen,