söndag, februari 04, 2024

idag ...

 

Lulsundskanalen håller sig isfri.

.. visar sig vintern från sin vackra sida. Inte för att det är helt soligt, men graderna håller sig på rätt sida om nollan, dvs under. Och solen kämpar bra med ett dis. Vinner ibland. Februari är ju en av våra fina vintermånader. Då sörlänningarna sedan länge tjatat om vååååår. Själv vill jag gärna ha våra fem årstider. 

En rundtur till fots blev det idag. Runt Skurholmsfjärden. Blodomloppet, Hälsans stig, eller Antikrundan som den ibland benämns. Officiellt namn är nummer två ovan. Och den sista benämningen är en lite ironisk sväng, för att peka på att det bara är gamlingar som vandrar runt där. Vilket är helt fel. Här möter man alla åldrar, förstås. 

Barnen står i kö till iskanan på Köpmantorget. Skulle gärna prova själv.

*****


6 kommentarer:

Majalena sa...

Ska vi ta ett åk i kväll vid 22-tiden, då har nog de flesta barn somnat och de vuxna sitter framför TV:n?

Bert Bodin sa...

@Majalena

Låter frestande. ;-)

Båthuspernilla sa...

Åh, vid Lulsundskanalen (Rönngatan 3) bodde jag under mitt första studieår i Luleå. Utsikt över kanalens mynning över fjärden mot Burströmska. 🙂

Bert Bodin sa...

@Båthuspernilla

Jaså - gammal lulebo! Östermalmstjej - jojo!
:-)

Kristina sa...

Va' kul dom har, ungarna! "Förr i världen" fanns en kana i stadsparken - finns den kvar?

Bert Bodin sa...

@Kristina

Den i Stadsparken var oftast byggd ihop med de isdjur som varje år skapades och placerades där. Den man som jobbade med isdjuren orkade inte med det längre (ålder, bl.a.) och dessutom började vintrarna redan då bete sig konstigt. Isdjuren förstördes rätt så snabbt pga töväder i januari-februari. Det var inte lönt att satsa på dem.

Så den kanan finns inte kvar.

Här kan du se några av djuren. https://ogonblickinorr.blogspot.com/search?q=isdjur