söndag, mars 03, 2024

I en hel kvart ...

.. visade sig solen idag. Sedan åter grått. Men som omväxling är det idag ingen vind. Inte från något håll överhuvudtaget. Dryga 3 plusgrader ställer dock till det. Man går inte torrskod på alla ställen. Plusgraderna har ju varat i minst 10 dagar nu. Tyvärr. Vår fina femte årstid vårvintern verkar gå om intet. 
 
Jag tycker så synd om arrangörer och deltagare i de olika aktiviteter som funnits här den senaste och förra veckan. Holländska skridskotävlingar förra helgen. Och denna helg har det varit ismaraton, dvs maratonlopp på is, men utan skridskor. 17 deltagande nationer. Det avslutas idag, då det även bjuds hockeymatcher på plogade isbanor på Norra Stadsfjärden. Och inte har de fått se det vackra väder som den här stan brukar kunna bjuda på den här tiden på året. Trist. 

Vi går i alla fall en runda. Det vill man ju oavsett väder. Jag får träffa två jättefina jättehundar som jag inte kunde lära mig vad det var för ras. Svartvita, nästan lite Newfoundlandstuk.
 - Den där, sa hon som rastade dem och pekade på den större. Den väger 60 kilo. 
Den andra var en valp. 16 veckor gammal, men stor som en retriever. 

Hon nämnde rasens namn två gånger. Det började på S, men det är allt jag kommer ihåg. Har du kanske någon idé?
 
Vi gick vidare. Efter någon timme är vi hemma igen och dagen går vidare.


*****

8 kommentarer:

Monica sa...

Tror det var två kvartar här trots utlovad sol men bara någon mil bort sken solen. Bedrövligt gråtrist väder i Stockholmsområdet. Och i veckan som är förbi var det sportlov. Inte sett något vintersportande barn. Blir trött av bristen på ljus. Och trist hos er.
Kan hunden vara av Sennentyp?

Bert Bodin sa...

@Monica

Tänkte också på någon sennentyp. Men så hette den inte.
Hm?

Eliza sa...

Tror arrangörer får tänka om i framtiden,redan nu.Inställda pimpelfiske tävlingar sista åren.Is SM ,bilar fick flyttas.Det är för sent på säsongen,numera.

Bert Bodin sa...

@Eliza

Ja - det kanske är så illa.

thord wiman sa...

Har du googlat på - hundras som börjar på S?

Voilà

Det finns 34 stycken S-märkta att välja på. Vem kunde
tro det.

(Hallå där! Bits hunden?

Nej, den sticks. Det är en spets).

Bert Bodin sa...

@Thord Wiman

Sarplaninac ligger närmast till. 😳

Monica sa...

Fast den väger som mest 45 kg står det. Och var den så där lurvig? Nej nu får du leta rätt på hunden och fråga vilken ras hen är😄men tänkte med om det kanske var någon blandras fast hon sa den ena bara.

Bert Bodin sa...

@Monica

Jag får hålla utkik.