söndag, mars 17, 2024

Ska jag känna mig ...

.. förödmjukad eller förolämpad när jag hör alla fantasifulla manipuleringskonster som fegPutte håller på med i dessa valtider. 

Att han tror att vi går på hans amsagor, visar väl bara hur korkad han och hans gelikar är. Det visar också att han inte vågar inse sina egna åkommor, eller tillkortakommanden.

Hjärnbrist kanske. 

*****

8 kommentarer:

Monet sa...

Vi har ju alla våra olika sätt att hantera synsättet på de diktarorer och maktfullkomliga ledare som genom världshistorien gjort livet för oss andra svårt, oförklarligt och i de flesta fall förenat med oändliga lidanden. Du väljer ”förminskningstemat”, dvs kallar honom konsekvent för Putte eller Putler i Rysland och beskyller honom för bristande hjärnkapacitet i olika former av omdömen.

Jag hanterar samma frustration,ilska och maktlöshet som din på annat sätt. Är inte lagd åt det ”ironiska” hållet utan kallar en spade en spade. Riktar min vrede och rädsla ut det mera konkreta hållet, följer utvecklingen i detalj, säkert noggrannare och mera ”militärt” inriktat än de flesta eftersom jag kommer ur den miljön. Och förbereder mig, mentalt och praktiskt på det sätt som går. Jag tänker alla katastrofscenarion fullt ut, stänger inte av nyheter eller stoppar huvudet i sanden, det är mitt förhållningssätt och har alltid varit och det gör mig både beredd men också handlingskraftig när det väl händer. Och det håller mig dessutom ifrån dagliga frågor om vilka bevekelsgrunderna för agerandet är. Det här är inte ”hjärnbrist” som ligger bakom, det är långt ifrån brist på den kapaciteten det handlar om. Det här är människor vi vanliga dödliga inte förstår oss på, det är empatilöshet, maktbegär, socio- och psykopatiska personlighetsdrag och fullkomligt sanslösa egna historiebeskrivningar, långt från verkligheten, det handlar om. Plus att man alltid sitter ensam i sitt torn, alltid omgiven av trogna ja-sägare. Som byts ut och försvinner i takt med att misstänksamheten stärks.

Det enda man vet säkert är att de så småningom försvinner. Ofta förrådda av en inre krets eller störtade utifrån. Eller pga sjukdom och död. I det här fallet har man större anledning att frukat vad som eventuellt kan komma istället!

Som du märker är jag dessutom försiktig. Jag använder inte namnet fullt ut här hos dig en enda gång. Hade jag haft min egen blogg igång hade jag inte ens tagit upp fenomenet och världsutvecklingen på den. Det finns andra sätt att fullt demokratiskt diskutera det som händer i vår (nu mycket nära) omvärld utan att riskera att hamna på AI-genererade listor vars syften man inte har en aning om.

Så olika kan det vara med den här saken också. Men känslan, den delar vi förstås - med miljontals andra!

Elisabet. sa...

För egen del väljer jag att INTE vara tyst, det må finnas hur många "fullt demokratiska sätt att diskutera vad som händer" som helst. Jag struntar fullkomligt i om jag hamnar på en AI-genererad lista ., följer öppet Ukraine Defence på Instagram och skickar pengar till Blågula bilen i Ukraina. Det är, förutom att följa med så gott det går på sociala medier, MITT sätt att konkret rikta vreden. Säger inte att det är det rätta, men så väljer jag att göra. Att inte med ett ord - på min blogg eller ig - säga vad jag anser om kriget, är fullständigt otänkbart för egen del, men förstår om andra inte alls delar min uppfattning. /Elisabet

Christel sa...

Älskar att barnen kallar honom för Pruttin.
Jag är kommunpolitiker och talar ofta och gärna om vad jag anser om alla dessa maktgalna män. För tyvärr är Pruttin inte ensam i sitt slag.

Man kan undra var James Bond är nu när han behövs ;)

Bert Bodin sa...

@Monet

Tack för din analys.

Men min poäng är att jag känner mig förödmjukad. Han tror att jag tror på de dumheter han försöker förmedla.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Givetvis måste man reagera.

Anonym sa...

Elisabet, jag hade inte kriget i Ukraina främst i åtanke när jag skrev om viss försiktighet. Det diskuteras på ett helt annat sätt och av alla. Men att öppet kritisera en diktator på ett diskutabelt sätt kan man undvara i det läge som råder är min åsikt. Som jag agerar efter. Hjälp och annat stöd till krigsoffer både i Ukraina och Ghaza ger jag också i mån av förmåga.

Bert Bodin sa...

@Christel

Sympatiska barn. Heja!

Anonym sa...

Om du förlåter mig så tror jag att vederbörande inte ägnar minsta tanke åt vad du tror. Det är just det som är min poäng. Maktfullhetens kännetecken är just detta.