Tag fram en modern spis med möjlighet till avlång värmezon.
Ställ en rejäl gjutjärnsgryta på plattan. Gärna, som i detta fall, en äkta Husqvarna med orangeemaljerad utsida.
Lägg däri ett valfritt stycke brynt älg. Djupfryst går bra. På bilden bit av innanlår. Lägg gärna med några lökar och morötter skurna i bitar. Salta och peppra och häll i en bottenskyla vatten.
Gå ut i skogen och plocka några enbär.
Sätt i en stektermometer och lägg på locket. Låt sjuda på mycket svag värme. Klart vid 65 grader.
Gå sedan ut på tomten och bränn lite ris, så att det ser lite städat ut. Men mest för att fördriva tiden.
När elden falnat, är det dags att gå in och kolla.
Men glöm inte att gå bakom knuten och knipsa lite färsk rosmarin och salvia. Lägg kryddorna i grytan, när den står på eftervärme.
Öppna en flaska gott rödvin och tänd en brasa.
Varsågod. Långsamstekt älginnanlår, med honungsrostade rotfrukter, vitlöksfrästa haricots verts, trattkantarellsås och lingonpäronchutney med egenodlad chili.
Lördagskväll i timmerkojan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.