torsdag, januari 04, 2007

Fackidioter

De där som är förblindade. Uppslukade av sin idé, sitt arbete. Det finns många exempel. Just nu är jag lite förgrymmad på min bloggleverantör. Jag har varit det förr, och jag kommer antagligen att bli det framöver också. Då och då.

Idag har min blogg funkat urkasst. Visst kan man förstå att servrar går ner. Misstag sker, och så vidare. Det är bara att titta i sin egen mall, på sin egen källkod, för att förstå vad som ligger bakom att ett blogginlägg blir ett läsligt och synligt dokument på ens egen sida. Koder, koder, koder. Så visst är de duktiga de där IT-människorna.

Men oftast glömmer de det viktiga. Sina "kunder". Att informera om konstigheter, om driftstopp och så vidare. Blogger har en så kallad status-sida, där man kan läsa om något är fel. Tror du den är uppdaterad? Nähäpp. Det brukar de komma på att göra - när problemet är löst och informationen är överflödig.

Smart!

I det här fallet funkar Blogger och många, många, många, SJ, Telia, Bredbandsbolaget, vad du vill, precis lika illa. Det gäller alltså oavsett om man ropar ut i högtalare, eller lägger ut information på sin sajt. Att folk vill veta - vet dom inget om, verkar det som.

De borde anställa mig.
Som informatör.
Allihop.


Inga kommentarer: