torsdag, januari 18, 2007

Tomma ord

I brist på annat gjorde jag något nytt i lördags eftermiddags. Jag lyssnade på Radio RIX. Och då menar jag lyssnade. Inte som en ljudkuliss i bakgrunden, utan med normal volym och med tanke på att höra vad kanalen bjuder.

Tomhet. Det var allt.

Någon enfaldig pratare som kallade sig Baronen hade en lätt (men förmodligen rätt välbetald) uppgift, att med slätstruken röst berätta att han satt där. Så mycket mer var det inte. Sedan spelade han en låt. Å så en jingel "Bäst musik just nu. RIX äffäääm". Och därefter manade han "Sitt kvar. Vi spelar snart din favorit. 45 minuter non stop. De här låtarna får du höra". Snabb förhandslyssning på ett tiotal låtar. Samma tiotal som förra gången han presenterade vad vi skulle få höra - "om en stund". Sen kom en jingel: "Bäst musik just nu. RIX äffäääm". Och hör och häpna, en låt.

De där 45 minuterna musik nonstop var verkligen rätt. Det var 22,5 minuter stop och 22,5 minuter non.

Total enfald. De fåtal låtar som tog sig igenom jinglar och tomprat, var bra. Oftast. Det var inte det. Men ingen var "bäst musik" och ingen var "just nu". Skåpmat från i höstas med lätt mögliga kanter, skulle jag vilja säga.

Stängde av.

Men efter klockan 22 slog jag på radions P4. På lördagskvällar sänds då en av SR:s webbkanaler, nämligen SR Atlas.

Tala om nytt. Fräscht. Okänt. Bra rakt igenom. Inget hade jag hört förr. Det mesta gav mersmak.
Och programledare som pratar.
Med ord.

Inte bara floskler.





Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: