söndag, april 01, 2007

Prat-å-mat

"Det var den bästa drajjan jag druckit på väldigt länge", sade M., när jag ropade in till middagen i köket. Kocken, det vill säga jag, ville ha direktkontakt med gästerna och likt på ett finare hak låta dem se hela processen.

Vi började med en enkel mixad sallad (röd mangold, vattenkrasse och spenat), med lövtunna skivor av torkat nötkött, smulad punschädelost, rostade pinjenötter och en honungbalsamico.

Huvudrätten var en, vid det här laget, känd gammal favorit. Snabbgrillad färsk torsk på basilikamarinerade rödbetor, grön sparris, citronmarinerade solrosskott och en sparrisvinägrett.

"Snyggt", sade gästerna, mellan vinklunkarna. Rudera Chenin Blanc 2004, förstås.

Desserten blev en rödgrön röra. Avocadoglass med jordgubbssås och rullrån.

Bilder?
Näe - Det blev så mycket surr att kameran glömdes bort. Sex-sju timmar mat och prat, som avslutades med kaffe avec och whiskytryfflar.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.