söndag, april 08, 2018

Söndag - det blev havet

Idag fanns inga alternativ. Totalt molnfritt. En, eller annan plusgrad och svag vind. Vi drog förstås ut på havet. Termos med kaffe. Bullar. Kardemummaskorpor. Nadorcotter.

Vi siktade in oss på favoritklippan ute på en av öarna. Hoppades att ingen annan skulle ha gjort samma sak. Skidorna gled fint och fästvallan fullgjorde sin uppgift på ett strålande sätt.

Nästan framme vid vårt mål möter vi inte mindre än fyra älgar som elegant springer förbi oss med eleganta kliv.

Bönhörda är vi. Ingen har ockuperat vårt favoritställe. Men klippan syns knappt. Det är så mycket snö att vi nästan inte känner igen oss. Hela skäret är  liksom mer eller mindre utjämnat. Bara en svag buktning i snön, och vår lokalkännedom säger oss att vi kommit rätt.

Här blir vi sittande länge i solen. Tack och lov kom vi ihåg att smörja in snokarna i solskyddsfaktor 30. Annars vet jag inte hur vi skulle se ut framåt kvällen.

Den svaga vinden, som vi hade i ryggen när vi åkte ut, hade påpassligt vänt 180 grader, när det var dags att bryta upp och åka in mot fastlandet igen.

Vilken skön dag!


Foto: Benke. (Mina egna bilder beslöt att bli helsuddiga.)

*****

8 kommentarer:

 1. Så härligt det ser ut. Vi har inte en snögnutta kvar, påskliljorna börjar titta upp i rabatten. Vårkänning idag när ljumma vindar blåste.

  SvaraRadera
 2. @Kersko

  Landet är avlångt i april. 🙄

  SvaraRadera
 3. Åh ja! Jag vet allt hur det känns att sitta så där och gona sig i solen med snö och is runtomkring. Extra plus för dom stiliga älgarna som älgade förbi!

  SvaraRadera
 4. @Gabrielle RW

  Det är livskvalitet.

  SvaraRadera
 5. Ser härligt ut, minns det såväl! Minns också de besvärliga renhåren som fastnade i baken på de elastiska skidbyxorna.

  SvaraRadera
 6. Anonym18:55

  Oj så läckert!
  Här hade vi drygt 20 grader och sol. Men så ska det ju vara!
  Lite avis är jag dock

  Christel

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Christel

   Avis ska du vara. Detta är en av de bästa årstiderna.

   Radera
 7. @Thalassa

  Man minns ju hur föräldrarna ibland "jagade" bästa höstskinnet, just för att det inte skulle håra av sig.

  SvaraRadera