lördag, april 07, 2018

Tips

I förmiddags stod P4 och Ring så spelar vi på, som vanligt. Det är ju lördag. Där uppmnar man folk att skriva in om olika saker,olika tips, eller upplevelser inom något visst område. Och folk skriver.

Idag skulle det handla om tips för den som har svårt att sova, eller somna. Någon tog en kopp kaffe(!) Och gick sedan och lade sig direkt och somnade. Själv har jag inga problem att somna även om jag druckit kaffe. Däremot blir det helt uppåt väggarna om jag byter kaffet mot te.

Normalt har jag aldrig svårt att sova eller somna. Lite förändrat har det blivit det senaste året. Den medicin jag tar för mitt förmaksflimmer har lite biverkningar som bland annat ger ett rikt, och då menar jag riiiiikt, drömliv. Men somnar gör jag, snabbt.

Många var de knep som redovisades i programmet. Någon lyssnade på Karlavagnen och somnade av det. En annan lyssnade på Leif GWPerssons pod. Hans röst har tydligen en sövande inverkan. Ja det fanns många varianter på metoder, som folk använde sig av.

Jag gillade aldrig matte i skolan. Tyckte det var tråkigt, och var inte särskilt duktig. Klarade godkänt i alla fall.

Men tråkigt var det. Och i min ungdom, när hormonerna rasade, hände det väl ibland att jag hade svårt att komma till ro och somna. Då kom jag på knepet att koncentrera mig på att inom mig föreställa mig baksidan på den gråbeigegröna läroboken, som hade ett diskret mönster i brunbeigegrått.

Somnade direkt.

Hur gör du?

*****

2 kommentarer:

  1. Sträcker mig efter min mobil och letar fram Nordegren & Epstein eller nånting annat som jag tycker om att lyssna till. Efter fem minuter har jag somnat ,-)

    SvaraRadera
  2. Jag bara somnar. Men om det någon gång inte funkar så packar jag. Packar väskan för en långresa. jag brukar inte komma längre än till att jag plockat ner den från vinden :)

    SvaraRadera