tisdag, april 17, 2018

Vernissage VII

Dags att göra en tavla igen. Eller i alla fall visa ytterligare ett av de alster som hänger på väggarna här hemma.

Det är rätt intressant att de där vardagliga (dvs. de hänger där rätt obemärkta, egentligen) bilderna plötsligt blir intressanta, när man försöker dra sig till minnes hur de hamnade hos oss.

Den här arabiska gränden landade hemma i Kiruna tidigt 50-tal. Det var pappa som köpte den i London. Att resa till England på den tiden, var inget som vem som helst gjorde. Det var en rätt stor händelse. Pappa var bjuden tillsammans med ett antal svenska journalistkolleger. Och inbjudan kom från hög ort. Brittiska utrikesdepartementet var inblandat.

Det var studiebesök i industrier, kolgruvor, kulturinstitutioner med mera. Men också en del fritid. Kanske gick pappa omkring på gallerirer. Och så fastnade han för det här grafiska bladet. Konstnärens namn är i stort sett oläsligt. Men jag har försökt tolka det till Pauly. Titeln, däremot är ogissningsbar. Jag kan möjligen få det till franskt.

Varsågod!


*****
Fler vernissager

3 kommentarer:

  1. Men det här ljusblå nere till vänster .., är det du som lagt till det?

    SvaraRadera
  2. @Elisabet

    Jag har fotograferat tavlan där den hänger. Rakt av. Eller rättare sagt med lite knep. Det är inte lätt, ska du veta, att fota inramade tavlor. Det blir ofta en självis. Man ser hela rummet och sig själv speglad i glaset.

    Men för att svara på din fråga. Det är lampskärmen på en golvlampa som står intill.

    SvaraRadera