tisdag, april 17, 2018

Tack för ebjudandet ... Eller?

I och med att man handlar på Coop och använder sitt Medmera-kort, så får man ibland erbjudanden. Det kan gälla lägre pris på någon produkt som man brukar köpa. Det är det vanliga.

Men sedan har de ibland erbjudanden tillsammans med andra aktörer, som egentligen inte har något alls att göra med Coop.

Idag ramlade ett ganska attraktivt rabattbete ner i min mejllåda. Det gällde tågresor med SJ. 50% under sommaren, bara man bokar senast under maj månad.

Hm!? Kanske man skulle ta sig en tågresa söderut någon gång i sommar. Boka sovvagn i förstaklasskupé med dusch och toalett. Ganska mysigt. Jag tycker om att åka tåg.

Alltså börjar jag studera erbjudandet lite närmare. Det finns en del alternativ; sex-sju stycken, närmare bestämt. Men jag konstaterar rätt raskt att det är kört. Rabatten gäller bara på Regionaltåg och Snabbtåg. Erbjudandet är alltså riktat till Sydsverige. Enbart!

Här finns inga regionaltåg. I alla fall inte med SJ. Vi har i avregleringens välsignade land andra aktörer som kör sådana, med tveksam kvalitet.

Inte heller har vi snabbtåg. Det är väl bara Stockholm-Göteborg och Malmö, som välsignats med den ynnesten. Kanske även tåg på Botniabanan upp från Stockholm till Umeå.

Vi har fjärrtåg. Är det bekant? I alla fall finns inte det alternativet i erbjudandet.

Tack för den generositeten SJ. Kanske blir det SAS eller Norwegian istället.

("Klagomålet" är framfört till berörda parter via mejl. Väntar ivrigt på svar.)

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Med tanke på hur populära kryssningarna till Höga kusten är så borde de ju förstå att resor norrut är det nya. Även om vi skulle vända rutten åt andra hållet.

    (De tänker ju bara sörlännigt så då får man väl komma med sörländska argument. De missar nåt. Fast egentligen ska man inte behöva argumentera för att hela Sverige ska räknas in i hela landet.)

    SvaraRadera
  2. @Cecilia N

    Det där sistnämnda är tyvärr mer eller mindre en dröm. Man ska inte behöva argumentera ... Men?

    SvaraRadera