onsdag, januari 09, 2019

Jag har svårt ...

.. att förhålla mig optimistisk när jag ser kvällens nyhetssändningar.

Två elever knivskadade på skola i Tyresö. En lärare hotad med att få halsen avskuren på en annan skola. Rätt öppen verksamhet med drogförsäljning på en tredje. Fler exempel visas i rapport.

Hur är det fatt med Sverige, när skolorna måste anställa vakter. Eller måste patrullera skolans lokaler med narkotikahundar?

Jag brukar inte vara den som är speciellt pessimistisk. Men lite panisk börjar jag känna mig.

Vad görs åt situationen?

*****

5 kommentarer:

Thalassa sa...

Och inte blir man mer optimistisk av Uppdrag Granskning direkt efter Rapport! Trots orosanmälningar har inte Socialen skyddat utsatta, misshandlade barn.

Bert Bodin sa...

Har hört mycket om det under dagen. Ibland sker saker lite utan eftertanke, verkar det som.

Elisabet. sa...

Tittade också på U.G. Men man förstår ju hur svårt det kan vara, när mannens svärföräldrar också tyckte att det verkade orimligt .. han var ju så omtänksam och snäll. Och när det avskrivs av åklagaren. Ja, jag är innerligt glad att jag inte är socialsekreterare. (Detta är inget försvar för hur det har hanterats, men man anar ju hur komplext det blir).

Bert Bodin sa...

Visst är det komplicerat. Men i verksamheter där jag jobbat har "missförhållanden" alltid inventerats och arbete för att undvika framtida bekymmer har omedelbart satts igång.

Kvalitetscertifiering satte vi igång med i början av 80-talet. Årligen gjorde kvalitetsrevisorer nedslag och kollade verksamheten. Ibland från Norske Veritas.

Thalassa sa...

Ja Elisabet, håller med om detta i just fallet med Eddie, men så många andra fall har redovisats där det sett helt annorlunda ut. Men visst är det komplicerat, och det ska givetvis ”mycket till” för att ta ett barn från föräldrarna.