onsdag, januari 23, 2019

Och inte trodde jag

Häromdagen läste jag en artikel i DN:s kulturbilaga, där en journalist rannsakade sitt mobilberoende. Det är väl en sak som vi alla skulle kunna kolla upp på något sätt. För visst har jag också ett "beroende". Det har ju börjat uppmärksammas i flera olika sammanhang. Jag ser också i stort sett dagligen hur folk håller på med sina mobiler.

Artikeln visade även vilka vägar man skulle kunna gå, för att kolla sitt beteende med mobilen. Om man bara vågar. Jag är en modig man.

Till höger ser du en uppställning från DN om vilka appar som finns att hämta hem. De fungerar på lite olika sätt; mäter olika beteenden. Jag bestämde mig för en som mäter hur många gånger per dag som jag så att säga slår igång skärmen för att kolla något. Hur många gånger tänder jag skärmen?

Journalisten hade exempel där han tittat 66 gånger, och jag tyckte det var oherrans mycket. Inte skulle väl jag ...

Nu, efter en veckas övervakning har jag aldrig nått så högt. Mitt rekord är 42 gånger under dygnet. Det var igår. I övrigt rör det sig om ca 30-35 gånger per dygn.

Men sedan har det ju också betydelse vad man gör med mobilen. Jag sitter inte och surfar 35 gånger under dagen. Jag tar ju rätt många bilder också, och då startar man ju kameran. Sådana tillfälle räknas ju förstås också.


Idag har jag kollat min mobil 30 gånger. Hittills.

Törs du kolla ditt beroende?

Berätta!


*****

6 kommentarer:

 1. 66 gånger? Är det mycket? Jag kommer säkert upp i minst det dubbla... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har kanske en del att jobba med. Din gamnacke kanske behöver rätas upp. 😉

   Radera
  2. Bara 56 gånger igår! Jag är förvånad!

   Radera
  3. Och jag bara 25! Det är överraskande!

   Radera
 2. Och jag i det tredubbla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan. Är det ett intryck. Eller mäter du? (Nä, förresten - det törs du väl inte.)
   ;-)

   Radera