söndag, januari 20, 2019

Nya utsikter II

Kallt och oändligt vackert. Så kan man sammanfatta vår helgvistelse i Tornedalen. Kylan endast utomhus, förstås. Vi bodde varmt och skönt i Villa Tolonen, ett av husen som tillhör Arthotel Tornedalen. Utomhus var det -20 - 25.

Hög standard i det gamla huset. Golvvärme, tip-topkök med all nödvändig utrustning. Snyggt badrum. Trevliga sovrum på övervåningen. Modernt och gammalt i en skön blandning.

Vi valde självhushåll. Kvällen ägnades åt diverse delikatesser. Italienska korvar, olika goda ostar. Alltifrån Gruyère till Skabram. Och goda viner.

Havsöring fick jag tillaga. Inköpt tidigare på dagen i en butik i finska Torneå. Håkan fixade en fin svamprisotto. Kvällen blev lång och trevlig.

Frukost "hyrde" vi av hotellet. Vi huserade själva i frukostrummet i huset intill. Där saknades inget. Det var iordningsställt och bara att plocka fram till en fin buffé. Kaffe, te, smoothies, ostar, youghurt, ägg (usch), hemgjord blåbärssylt med mera, med mera. Vi lät oss väl smaka.

Överallt i huset fanns detaljer som överraskade. Konst i varje hörn, på varje vägg. Det tänker jag återkomma till.

Framåt dagen tackar vi för oss och åker mot kusten igen. Vi stannar i stugan på Rånlandet. De andra åker hem till sina ställen.

Jag gör gärna om den här turen. Kanske i sommar, eller när konsthallen är ett faktum. Första spadtaget lär tas när tjälen går ut jorden.

Utsikt från vårt sovrumsfönster tidigt på söndagsmorgonen


Det ser utkylt ut, huset som innehöll reception och frukostrum.

Lånesparkar.Kort stopp vid Kukkolaforsen. Här är det nära till Finland.

*****
Här kan du läsa mer. På engelska. De flesta gästerna kommer från utlandet.

4 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder! Jag är rätt säker på att jag har ett foto på exakt samma hus/strand vid Kukkolaforsen, men i sommarskrud och med en vajande flagga i en av flaggstängerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva!

   Det är vackert i Tornedalen. Fler borde uppleva det.

   Radera
 2. Första bilden! WOW!!!

  SvaraRadera