söndag, september 11, 2022

Kommer vi att ha råd ...

.. med el, mat och talgbollar
i vinter? Man kan undra, när man ser fågelmaten försvinna i små hungriga magar i en rasande takt. I hållaren fyllde jag på med 11 bollar så sent som igår.

Det är ju heller inte särskilt kallt. Det borde finnas insekter. Men kanske är det så att det är som jag anat; färre insekter än vanligt i sommar.

Apropå fågelmaten så lär väl Putler ha ställt till det även där. Ukraina är en jättestor leverantör av solrosfrö. Hur blir det nu?

Ännu en dimmig morgon.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här blir det inga solrosfrön till fåglarna i alla fall, nej, aldrig att jag kan lägga ut för två säckar per månad - vilket blir 900 kronor inalles -. Då blir ekorrarna också utan och råttorna också, för den delen. Vi hade MÄNGDER med småfåglar och duvor som var här om dagarna och två rör fågelfrön försvann inom loppet av en timme!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Ja, här kommer vi nog att försöka fortsätta så långt möjligt. Som sagt - vi får se hur det går. Skulle definitivt sakna sällskapet.

Anonym sa...

Jag tycker det är så underligt med maten till fåglarna. Nu på sommaren/ hösten äter de massor. På vintern är det mycket mindre rusch vid fågelborden. Kan nån förklara detta för mig? Jag förstår det inte alls.
De allra vänligaste hälsningar Lena

Bert Bodin sa...

@Lena

Vi har rusch året om, skulle jag säga. Visserligen besöker några av flyttfåglarna vår matning men de försvinner ju snart. Stannfåglarna fortsätter dock att "ruscha".