tisdag, september 13, 2022

Litterär scen

Så debuterar hösten med Kontext igen. Det är en serie litteraturkvällar på vårt mindre kulturhus Ebeneser. 

Ikväll med något annorlunda innehåll. Vanligtvis handlar det om skönlitteratur. En författare presenteras och intervjuas på scen. Denna gång var det natur det handlade om. Fjällnatur, eller rättare sagt urskog på kanten av fjällvärlden. Tomas Öberg (känd radiomänniska) i samarbete med Jan-Erik Nilsson, fotograf, har producerat en vacker och tänkvärd bok om en naturtyp som är väldigt känslig. Inte bara för människans inverkan, utan också för klimatförändringarnas framfart. 

Tomas Öberg inledde kvällen med bildvisning och presentation av boken. Den innehåller även ljud. Nämligen QR.koder, som innehåller inslag av musik och andra ljudillustrationer. 

Boken heter Fjällrand; de krokiga tallarnas land.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

En gång i tiden hade vi nånting liknande hemma i Malå. Det var Kulturföreningen som anordnade författaraftnar och liknande och det var så himla intressant. Många kulturtrogna kvinnor i publiken förstås - ja, mest kvinnor!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Framöver får vi besök av Ia Genberg, Malin Persson-Giolito och Rolf Lassgård, under hösten.

Elisabet. sa...

Inte illa! Vi hade så intressanta gäster .., jag fattar inte hur föreningen fick det att gå ihop. Minns framför allt Nicke Sjödin från Ångermanland .., och Anita Nilsson från Luleå. Själv lyckades jag förmå Zioma Zubicky från Sthlm att uppträda., han hade tillbringat en tid i något koncentrationsläger och deltog i såväl en kväll i aulan, som i skolans högstadieklasser. Fullsatt i aulan; extrastolar. Det kändes så viktigt.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Ja, det var inte illa det heller.