fredag, september 30, 2022

Skönt att ...

.. slå sig ner i sitt eget bibliotek med en bok. Inte behöver jag tänka på mat heller. Det är mitt privilegium idag. 

Men boken handlar om en mardröm. En verklighet som känns både nära och långt ifrån. En enda människa finns kvar på jorden. Eller åtminstone i England. Detta sedan ett elakt virus tagit livet av alla, utom en kvinna. Hennes namn vet jag inte, för hon kallar sig bara "jag".

Hon försöker nu överleva. Plundrar affärer på mat. Stjäl bilar och ger sig iväg norrut, mot Skottland tillsammans med den enda levande varelse hon träffat - en hund.

Om Putler får hålla på, kanske vi alla får känna på åtminstone en bråkdel av det som denna kvinna får uppleva 

Bevare mig!

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vilken mardröm, men jag förstår att hon tar sikte på Skottland .., det var verkligen en drömsemester vi hade där!
För övrigt har jag nog aldrig i hela mitt liv varit så orolig över världsläget som vad jag är just nu. Och jag har heller aldrig använt så många fula ord, som det senaste månaderna, allra helst när vi har pratat om herr P och hans gelikar.

Thalassa sa...

Även jag sitter med en bok - och ett glas … - och väntar på middag. Bokens handling utspelar sig i och kring Luleå (Tina M Martin), glaset innehåller gott rött vin och vid grillen står maken.
Vad mardröm beträffar - tycker och känner jag precis som Elisabet.

Babsan sa...

Jag vill knappt följa nyheterna längre .Aldrig känt sådan oro över världsläget .Man har lyckats mörda en hel drös men presidenter mm som varit populära mm men kan ingen lyckas fixa denna helt galna människa?

Bert Bodin sa...

@Elisabet @Thalassa @Babsan

Det ligger hela tiden en oro under ytan. Det känns verkligen inte bra.

ELIZA sa...

Oj,håller med alla föregående...Ang,boken Du läser..Lite snarlik en serie, på tror jag 80talet...Kärnvapenkrig,ett gäng i England överlevt...Började söka sej ut på landsbygden,för att börja odla..Var väl inte tillräckligt uppmärksam då,slötittade...En scen bitit sej fast,en kvinna körde bilen,i 100 genom en omärkt 4 vägs korsning...Passagerarna blev skit förbannade..Tänk om någon kom från andra hållet,då kanske alla dött...Ingen kvar på jorden?? Någon som känner igen?? Sökt med ljus och lykta...Fanns en serie med samma tema,hon födde barn ensam i en tunnel...Inte den...Usch,vad jag låter domedomsaktig...((Hur stavas det))...

Bert Bodin sa...

@ELIZA

"Domedagsaktig" heter det.

Har tyvärr inget minne av den serie du hänvisar till.