söndag, september 18, 2022

Vinprovning

Ikväll var det säsongspremiär för vinprovningarna i kvarteret. En gång i månaden träffas vi för att prova och bedöma viner. Eller berätta om vad vi varit med om, när det gäller vin och därmed resor.
 
 
Den här första gången var temat "Gamla och nya världen". Dessutom gällde det två vita och två röda viner. Den gamla världen är förstås exempelvis Frankrike och Italien. Den nya representeras av Nya Zeeland och USA.

Vinerna som provades var Sancerre Domaine de la Villaudière, Hunter's Sauvignon blanc, Zensa Primitivo, och Bonterra Zinfandel.
 
Intressant var hur olika vinerna kunde smaka beroende på i vilken ordning man provade dem. Det betyder förstås också att smaken är beroende på vad man till exempel äter, vilken sorts maträtt som vinet dricks till. 

De fyra vinerna låg i prisklass 95 - 189 kronor.

Själv tyckte jag mest om Sancerrevinet, som givetvis var det dyraste. Men alla viner var goda, även om vin nummer fyra, Bonterra Zinfandel, till en början var lite kärvt och därför var det jag gillade minst.

Men oj så kul vi har det dessa kvällar.

*****

4 kommentarer:

Babsan sa...

Säkert gott och trevligt om man gillar vin …och det gör inte jag.Har försökt lära mig men se det går inte.Nu dricker jag inte öl längre kan ta ett glas god whisky ibland

Bert Bodin sa...

@Babsan

Och kan du tänka dig. Om en dryg vecka ska vi på whiskyprovning. 😊

Babsan sa...

Spännande har ingen direkt favorit

Bert Bodin sa...

@Babsan

Vi får väl se om du kan få några tips.