lördag, juni 24, 2023

Det var segt ...

.. men idag på eftermiddagen gav sig regnet. Inte så att solen lyckades ta över, men i alla fall ett hopp om blå himmel imorgon. 

Jag går ut en sväng för att se om växtligheten förändrats efter uppfräschningen. Det var rätt märkbara skillnader här och där. Plötsligt hade orkidén nattviol dykt upp här och där. Den såg vi inte ett enda spår av i förrgår, trots att vi då spanade efter dem. Nu stod de fullt utslagna.

Ögonpyrola råkade jag också på. Det var på stället där jag spanade efter en annan orkidé,  nämligen korallrot. Den såg jag däremot inget minsta spår av.

Sommaren går vidare.

*****

3 kommentarer:

thord wiman sa...

Fina modeller, prydnader, skönhets/glädjespridare bägge två. Ögonpyrolan har jag särskilt mycket beundrat och gärna blickat in i i samband med nattliga fisken i jämtländska Gimån.

Helt överväldigande underbar i nattligt juni/juliljus.
Lite lagom mystisk doft, orientalisk.

Men pyrolan påminner mig också dessvärre om barndomsårens sliskiga sockervadd, som någon galning alltid skulle köpa. Väluppfostrad fick man låtsas äta för att låta kletet försvinna vid första bästa tillfälle. Hoppas barnens och tandens värsta fiende är ett minne blott för alltid. Jag har då inte sett någon vadd på senaste.

Har du?

Bert Bodin sa...

@Thord Wiman

Sockervadd har jag ätit 1 gång i mitt liv.

Att pyrola har något samband med den produkten, förstår jag inte.Upplys mig!

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.