onsdag, juni 28, 2023

Vilken kväll

Vi har varit i stan idag. Hade en del ärenden att göra. Och jag hade styrelseåtaganden inför årsstämman som äger rum på lördag ute i stugsamfälligheten. 

Beslut om att "lyxa till det" lite, satt inte långt inne. Vädret sydländskt. Alltså blev det mildkokt torsk med havtornssås på Savoy. 

Senare på eftermiddagen blev det fika på Smedjan.

Och när kvällen närmade sig föreslog jag att vi kunde gå ut och ta ett glas vin. Kvällen var ju förunderlig. Hamnade på Trattoria Montecchio, där vi tog en drink och diggade till den discjockey som spelade bra musik. Några grabbar vid bordet intill busade och var glada. När vi skulle gå därifrån frågade en av dem:
 - Du är från Hertsön, va? Lärare. Jag känner igen dig.
 - Nej, det stämmer inte. Men sanningen att säga så känner jag igen dig också.
Vi kom inte fram till något, innan vi tackade för oss och fortsatte upp i stan, till nästa stopp.
 
Det blev puben Bishops Arms. Där fick vi snart sällskap på terrassen av en bekant till en bekant, som vi inte sett på många år. Han slog sig ner hos oss och det blev mycket snack om 100 och fler saker. 
 
Men kvällen fortskrider. Solen skiner, när vi går ner mot Norra hamnen för att njuta sommarljuset. Där finns flera krogar och alltid råkar man på någon bekant. Så blev det. Vi stannade bara för att prata bort en stund med Åsa och Krister, som satt och hade avslutat en middag, men hade vin kvar i glasen. Vi förundrades över hur fin kvällen var. De hade anknytning till en grupp från Cypern och Grekland som var här på grund av ett universitetsprojekt. Deltagarna var rent chockade över de ljusa och varma kvällar de hade fått uppleva.  - De kunde helt enkelt inte tro att det var sant, sa Åsa. 

Snart strosar vi hemåt, efter denna fina kväll.

Norra hamn lockar midnattsbadare

*****

4 kommentarer:

Gunnel sa...

Inte bara kvällarna är fina. Har varit ute under tidig morgon ett flertal dagar och bara njutit av det fina vädret och tystnaden runt promenadstigarna på udden. Är man tidigt ute är man nästan ensam.

Kristina sa...

Ja, både ljusa o varma kvällar - suveränt!

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Jaså. Du är morgonpigg, du.

Bert Bodin sa...

@Kristina

Jo, du vet ju.